Σύλλογοι
Σύλλογος των απανταχού Γιαννιτσωτών
Μετά την απελευθέρωση από τη γερμανική κατοχή, και τη λήξη του εμφυλίου πολέμου το πολυπληθέστερο και όμορφο χωριό, η Ν. Γιαννιτσού, που έσφυζε από ζωή με τα πολλά και παντός είδος μαγαζιά τίποτα δεν θύμιζε πλέον από τις παλιές δόξες της πληθυσμιακής έκρηξης που κατείχε επί πολλά χρόνια. Ύστερα από ένα βίαιο εκπατρισμό των χωριών της Ρούμελης και τη συγκέντρωση των κατοίκων στα αστικά κέντρα χάρις των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων του στρατού εναντίων των ανταρτών, οι οποίοι βγήκαν στο βουνό, συνεπεία της μη τήρησης της συμφωνίας της Βάρκιζας, όλα τα χωριά έμειναν έρημα και ορφανά από την παρουσία ανθρώπου.
Πολλοί από τους κατοίκους μετά τη λήξη του εμφυλίου, προτίμησαν να παραμείνουν στα αστικά κέντρα και να γιγαντώσουν τις πόλεις.
Οι Γιαννιτσώτες είναι λαός φιλοπρόοδος και εργατικός, μέσα σε λίγα χρόνια αφομοιώθηκαν με τους άλλους αστούς και χάριν της εργατικότητας που τους διακρίνει, ρίζωσαν στο νέο τους τόπο και πρόκοψαν στην πλειονότητά τους.
Με την πάροδο των χρόνων μακριά από τη γενέθλια γη κατάφεραν να ορθοποδήσουν και αφού έλυσαν τα βασικά τους βιοποριστικά μέσα, ξεπρόβαλε έντονη η νοσταλγία για την «Ιθάκη τους».
Βρισκόμαστε στα 1960, έχουν περάσει σχεδόν 13 χρόνια από εκείνες τις μαύρες μέρες του αλληλοσπαραγμού, ο κόσμος άρχισε να αμβλύνει τον πόνο του, το δάκρυ στέγνωσε, το μίσος ανθρώπου προς άνθρωπο, αδελφού προς αδελφό καταλάγιασε στα έγκατα της ψυχής χώθηκε βαθιά σκεπάστηκε. Ο πανδαμάτωρ χρόνος έφερε το αποτέλεσμα του, θεράπευσε τις βαθιές πληγές που έφερε ο αδελφοκτόνος σπαραγμός. Η γλώσσα άρχισε να γλυκαίνει το λόγο. Η επικοινωνία σιγά, σιγά αποκαθίσταται, οι καρδιές ζεστάθηκαν και βρήκαν ξανά το ρυθμό τους στο όνομα της λήθης, της ξεχασιάς.
Αυτή η λησμονιά φέρνει τους συμπατριώτες μας πιο κοντά, τους καλεί να συγχρωτιστούν, να ανταλλάξουν απόψεις, να ξαναφτιάξουν δεσμούς, η νοσταλγία για τα πάτρια εδάφη είναι τώρα πιο έντονη, πιο επιθυμητή, έγιναν πιο πατριώτες από τους μόνιμους κατοίκους, όπως οι ξενιτεμένοι Έλληνες στα πέρατα της γης, ζητούν να εξωραΐσουν τα χωριό τους γιατί με τον καιρό τα μάτια τους είδαν περισσότερα. Θέλουν να περηφανεύονται για τον τόπο που γεννήθηκαν για αυτό έκαναν και κάνουν τα πάντα, δίνουν ακόμη και από το υστέρημά τους, αρκεί να πετύχει ο σκοπός .
Ιστορικό της ίδρυσης του Συλλόγου Γιαννιτσωτών
Αυτό το πάθος, η νοσταλγία που άγγιξε , και ο διακαής πόθος για ζέσταμα των ψυχών τους, έφερε τους 15 Γιανιτσώτες με μπροστάρη τον Αθαν Καρκάνη , δάσκαλο συνταξιούχο, να συγκροτηθούν σε ομάδα στο υπόγειο καφενείο «Άστυ» της οδού Κοραή στο κέντρο των Αθηνών προκειμένου να ιδρύσουν το Σύλλογο με την επωνυμία: «Σύλλογος των Εν Αθήναις και Πειραιεί Νέο Γιαννιτσωτών» , αργότερα να μετονομασθεί σε «Σύλλογος των Απανταχού Νέο Γιαννιτσωτών» και αργότερα « Σύλλογος Γιαννιτσωτών».
Η πρώτη εγκριτική απόφαση περί Συλλόγου Νέο Γιαννιτσωτών, υποβλήθηκε και εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών, με την υπό αριθμό έγκρισης 15204/1960, περίληψη της οποίας δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα το «ΕΘΝΟΣ» στις 23/9/1960.
Δέκα χρόνια αργότερα, 12 Δεκεμβρίου 1971 και βάσει του νόμου 795/1971 (ΦΕΚ 1 τΑ) περί σωματείων και ενώσεων, γίνεται η πρώτη τροποποίηση του Καταστατικού του Συλλόγου. Ο πρόεδρος του τότε Δ. Σ. Κων/νος Αργύρης μεταξύ άλλων τροποποιήσεων των οποίων ανέφερε στο σώμα είπε: «Απαλείφθηκε το πρώτο συνθετικό του χωριού «Νέα» και στο εξής η ονομασία του χωριού από εδώ και στο εξής, θα είναι απλώς «Γιαννιτσού» και ως εκ τούτου προτείνεται πρότεινε την τροποποίηση του 1ου άρθρου του καταστατικού του Συλλόγου, σε Σύλλογο «Γιαννιτσωτών». (Μένει να δούμε από το Υπουργείο Εσωτερικών με πιο διάταγμα έγινε)
Το 1973 με την υπό αριθμό 656/73 πράξη γίνεται η δεύτερη τροποποίηση του Καταστατικού.
12 Μαρτίου 2001 ημέρα Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, αριθ. πρακτικoύ 48ο, με μοναδικό Θέμα την τροποποίηση του καταστατικού και αλλαγή της επωνυμίας του Συλλόγου.
Η τροποποίηση ψηφίστηκε ομόφωνα και από «Σύλλογος Γιαννιτσωτών» που ίσχυε, εφεξής θα ονομάζεται «Σύλλογος Γιαννιτσωτών Φθιώτιδας»
Ο Σύλλογος Του χωριού έχει σφραγίδα κυκλική και στο μέσον φέρει την εικόνα του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, κυκλικά δε αυτής το λογότυπο του. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΤΩΝ * 1960 *
Ονόματα των Διοικητικών Συμβουλίων και πεπραγμένα αυτών .
Τα μέλη του Συλλόγου τις πρώτες συγκεντρώσεις του, είτε αυτές ήταν των Διοικητικών Συμβουλίων, είτε των Γενικών Συνελεύσεων από την ίδρυσή του και μέχρι το 1974, γίνονταν στο Καφενείο Άστυ στην υπόγειο στοά της οδού Κοραή, όπως αναφέρεται και πιο πάνω.
Τα πρώτα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου ανέρχονταν σε 42. Την πρωτοβουλία της ίδρυσης του Συλλόγου είχαν κατά κύριο λόγο, οι: Αθανάσιος Καρκάνης, Κων/νος Γκούβρας, Νικόλαος Αναγνώστου, Αθανάσιος Τσώμος, Ευαγγελία Πρεμέτη, Δημήτριος, Τριανταφύλλης, Αργύρης Κων/νος, Αλέξανδρος Δουδουμόπουλος, Ηλίας Τσάκας. κ.ά.
Ο τελευταίος, ορίστηκε πρώτος προσωρινός πρόεδρος του νέο συσταθέντος Συλλόγου και μέλη: Ηλίας Πρεμέτης, Ζαχάκης Κων/νος κ.ά (Δυστυχώς δεν βρέθηκε ο πλήρες κατάλογος των ιδρυτικών μελών. Ούτε ολόκληρος ο κατάλογος του πρώτου προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου)
Ο Σύλλογος Νέο Γιαννιτσωτών και αργότερα Γιαννιτσωτών, μέχρι σήμερα, που γράφεται το παρόν, έχει δραστηριότητα 48 χρόνια, στα χρόνια αυτά συστάθηκαν 24 Διοικητικά Συμβούλια διετούς διάρκειας, 55 Γενικές Συνελεύσεις και μεγάλος αριθμός διοικητικών Συμβουλίων. Όλα τα Διοικητικά Συμβούλια επέδειξαν ιδιαίτερο και αξιοζήλευτο ενδιαφέρον για την γενέτειρά τους.
Οι προσφορές των μελών προς τον Σύλλογο, από το υστέρημα τους έχουν βαρύνουσα σημασία, γιατί κανείς από τα μέλη του δεν είχε μεγάλες δυνατότητες, αλλά προσπάθησαν, προσπαθούν, πέτυχαν και πετυχαίνουν πολλά.
Ο εξωραϊσμός της πλατείας, των δρόμων του χωριού και ο ευπρεπισμός του Ιερού Ναού, αλλά και οι βράβευση των μαθητών, αποτέλεσε τον κύριο και ενδιαφέροντα σκοπό, την πρόοδο των νέων της γενέτειρας των. Οι Βραβεύσεις των αριστευσάντων μαθητών έμπαιναν πάντα πρώτα στη ημερήσια διάταξη, η ίδρυση βιβλιοθήκης με προσφορά πληθώρα βιβλίων φανέρωνε την αέναη προσπάθεια για ένα καλλίτερο αύριο. Η δημιουργία παιδικής χαράς καθώς και η αγορά οικοπέδου, η τελειοποίηση του γηπέδου στο «Χούμα» και η παράδοση του στην κοινότητα προς χρήση, είναι ένδειξη της αγάπης των μελών του Συλλόγου προς τους νέους της γενέτειράς τους. Ποιος από τους σημερινούς νέους μας δεν δοκίμασε τη μαγική σφαίρα του ποδοσφαίρου μέσα σε αυτό το Γήπεδο; Η σύλληψη της ιδέας για ανέγερση μνημεία πεσόντων, ήταν ο ελάχιστος φόρος τιμής στους συμπατριώτες μας που έπεσαν για την πατρίδα.
Οι ατέλειωτες επισκέψεις των Δ. Σ. στα Υπουργεία για να πετύχουν την ασφαλτόστρωση του κεντρικού αμαξιτού δρόμου, Πλατύστομο- Γιαννιτσού[1], όπως επίσης και για την συντήρηση των αγροτικών δρόμων αλλά και οι προσπάθειες για εκταμίευση χρημάτων από τις Κρατικές επιχορηγήσεις για την ενίσχυση της Κοινότητας και του Συλλόγου, δεν ήταν καθόλου εύκολες υποθέσεις, απαιτούσαν χρόνο υπομονή και επιμονή.
Ο εξωραϊσμός, η περίφραξη και η δεντροφύτευση του περιβάλλοντος χώρου του Προφήτου Ηλία, το Αγνάντιο του χωριού που με καμάρι ατενίζει τον Φθιωτικό κάμπο, ήταν από τα πρώτα ενδιαφέροντα.
Η δωρεά οικοπέδου και η δημιουργία του Άλσους «Αλεξάνδρας και Γιώργου Γιαννάκη» στο «Σαπόρεμα», είναι ένδειξη, πως ο σπόρος της προσπάθειας για αλληλεγγύη των δύο πόλων Συλλόγου-Κοινότητας για κοινούς σκοπούς, χωρίς να παραβλέπετε, ότι τον πρώτο ρόλο είχαν και έχουν οι εκλεγμένοι άρχοντες του χωριού, έφερε αποτελέσματα παρά τις όποιες επιφυλάξεις που διατυπώνονταν κατά καιρούς, από κάποιους, οι οποίοι με καχυποψία μας αντιμετώπιζαν.
Στα παρακάτω πρακτικά που ακολουθούν, αναφέρονται περιληπτικά ενέργειες, προτάσεις μελών και αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και των Διοικητικών Συμβουλίων που έχουν υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια της διετούς θητείας του εκάστοτε Διοικητικού Συμβουλίου. Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με το καταστατικό ήταν διετής και ανανεώνονταν με καθολική ψηφοφορία.
Στα ψηφοδέλτια που Αναφέρονται όλα τα ονόματα αυτών που έθεταν τον εαυτόν τους στη υπηρεσία της επίτευξης των σκοπών του Συλλόγου, όπως αυτοί απορρέουν από το καταστατικό του Συλλόγου.
Περιλήψεις πρακτικών Διοικ. Συμβουλίων και Γεν. . Συνελεύσεων.
Πρακτικό 1ο της 30 Οκτωβρίου του 1960.
Τα πρακτικά που ακολουθούν, είναι από το πρακτικό των Γενικών Συνελεύσεων και αφορούν την διετή διαχειριστική περίοδο των εκάστοτε διοικητικών Συμβουλίων
Η Πρώτη εκλογοαπολογιστική Γ. Σ του Συλλόγου έγινε στο Καφενείο ΑΣΤΥ στο υπόγειο της οδού Κοραή, με παρόντα μέλη 32 έναντι 42 των εγγεγραμμένων.
Πρόεδρος και Γραμματέας της Γενική Συνέλευσης εκλέγονται ο Αθανάσιος Τσώμος και Δημήτριος Τριανταφύλλης αντίστοιχα.
Ο προσωρινός απερχόμενος πρόεδρος Ηλίας Τσάκας Πήρε το λόγο και αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της θητείας του, αφού πρώτα εξέφρασε τη χαρά του για την ίδρυση του Συλλόγου. Στη συνέχεια το λόγο πήραν ο Αθανάσιος Καρκάνης, ο Κων/νος Πρεμέτης, ο Κων/νος Γκούβρας, ο Κων/νος Αργύρης, άπαντες εξέφρασαν τη χαρά τους για την πρώτη πετυχημένη Γ. Σ και εξήραν την πρωτοβουλία των εμπνευστών της ίδρυσης του Συλλόγου.
Από τις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν το πρώτο ψηφοδέλτιο που τέθηκε σε χρήση για την εκλογή των μελών του Δ. Σ έχει ως εξής:
Για το Διοικητικό Συμβούλιο | |
Καρκάνης Αθανάσιος | |
Γκούβρας Κων/νος | |
Αναγνώστου Νικόλαος | |
Τσώμος Αθανάσιος | |
Πρεμέτη Ευαγγελία | |
Τριανταφύλλης Δημήτριος | |
Δουδουμόπουλος Αλέξανδρος | |
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή | |
Κυρίτσης Δημήτριος | |
Τσάκας Ηλίας | |
Πρεμέτης Κων/νος | |
Δουδουμόπουλος Αλέξανδρος | |
Αργύρης Κων/νος |
Δεν υπάρχουν τα ονόματα των εκλεγμένων μελών διότι αυτά δεν καταγράφονται στο βιβλίο των πρακτικών, καθότι οι εκλογές διεξάγονταν μετά το πέρας της Συνέλευσης.
Διαχειριστική περίοδος Μάρτιος 1961-Απρίλιος 1963
Πρακτικό 2ο της περιόδου 26ης Μαρτίου του 1961 έως της 26ης Μαρτίου 1962: Πρόεδρος της απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης εκλέγεται ο Χαράλαμπος Παπαχαραλάμπους και γραμματέας, ο Αλέκος Δουδομόπουλος
Πρακτικό 3ο της περιόδου 27ης Μαρτίου 1962 έως της 8ης Απριλίου 1963 Πρόεδρος της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης εκλέγεται: Ο Κώστας Γκούβρας και για γραμματέας ο Ηλίας Πρεμέτης
Η Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο καφενείο «Άστυ»
Ο πρόεδρος του Δ, Σ Αθανάσιος Καρκάνης στο λόγο του αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της περασμένης διετίας και εξέφρασε την πικρία του για την μη συμμετοχή των συμπατριωτών μας στα δρώμενα του Συλλόγου. Ακόμη και για τις εκδηλώσεις μας είπε αναγκαζόμαστε να επιστρατεύουμε τους φίλους μας. Ο ταμίας Δημ. Τριανταφύλλης υπέβαλε προς έγκριση τους οικονομικούς απολογισμούς.
Διαχειριστική περίοδος 1961-1962
Πρακτικό 4ο της 23 /9/1962 και
Πρακτικό 5ο 7 Απριλίου 1963
Πρόεδρος και γραμματέας για το 4ο πρακτικό , των Γενικών Συνελεύσεων εκλέγονται: Καλτσάς Γεώργιος πρόεδρος , Παπαχαραλάμπους Χαράλαμπος γραμματέας, ενώ, για το πρακτικό 5ο Ντρούκας Βασίλης πρόεδρος και Αργύρης Κων/νος γραμματέας. Οι Συνελεύσεις έλαβαν μέρος το καφενείο Άστυ.
Τα παρόντα μέλη της 4ης Γ. Σ, είναι: Καρκάνης Αθανάσιος, Αναγνώστου Νικόλαος, Παπαχαραλάμπου Χαράλαμπος, Καλτσάς Γεώργιος, Τσώμος Αθανάσιος, Δουδουμόπουλος Αλέκος, Δουδουμόπουλος Κων/νος, Δουδουμόπουλος Δημήτριος, Δουδουμόπουλος Ιωάννης, Μανιώτης Αλέκος, Καρκάνη Θωμαή, Γκούβρας Κων/νος, Ζιώγα Άννα, Κυρίτσης Δημήτριος, Πρεμέτης Ηλίας, Πρεμέτης Κων/νος, Τσάκας Ηλίας.
Από τον Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Καρκάνη, τέθηκε σε γνώση της Γ. Σ. επιστολή του Δ. Σ του χωριού για τα έργα που πρέπει να γίνουν στον ιερό Ναό του χωριού. Αγιογράφηση του θόλου και το μωσαϊκό του δαπέδου αξίας 14.000.
Η Γ. Σ εγκρίνει ποσό 2000 δρχ. από το ταμείο του Συλλόγου ως συμβολικό ποσό για την Αγιογράφηση του Θόλου και για την στρώση του δαπέδου προτείνεται να γίνει έρανος μεταξύ των μελών μέσα σε τακτή ημερομηνία ήτοι, μέχρι 30 Ιουνίου 1963. Στο 5ο πρακτικό Ο πρόεδρος του Δ. Σ εκφράζει πάλι την πικρία του γιατί τα μέλη του Συλλόγου βαίνουν μειούμενα αντί να αυξάνουν. Προτείνει δε να αποχωρήσει από τη διοίκηση για να μπουν νέα μέλη, η δε βοήθεια του θα είναι αμέριστη για την επίτευξη τους σκοπούς του Συλλόγου. Τον λόγο στη συνέχεια πήραν: Ντρούκας Ιωάννης και πρότεινε μεταξύ άλλων να γίνει αγορά εποπτικών οργάνων για το σχολείο.
Καταρτίστηκε το παρακάτω ψηφοδέλτιο για την περίοδο 1963 1964
Για το Διοικητικό Συμβούλιο | |
Γκούβρας Κων/νος | |
Πρεμέτη Ευαγγελία | |
Τσώμος Αθανάσιος | |
Καρκάνης Αθανάσιος | |
Ντρούκας Ιωάνης | |
Δουδουμόπουλος Αλέξανδρος | |
Τριανταφύλλης Δημήτριος | |
Αναγνώστου Νικόλαος | |
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή | |
Πρεμέτης Κων/νος | |
Αναγνώστου Νικόλαος | |
Τσάκας Ηλίας | |
Δουδουμόπουλος Αλέξανδρος | |
Καρκάνης Αθανάσιος |
Διαχειριστική περίοδος 1963-1964
Πρακτικό 6ο της 12 /9/1964 και
Πρακτικό 7ο της 11ης Απριλίου 1965
Πρόεδροι και γραμματείς, των Γενικών Συνελεύσεων εκλέγονται:
Κρανιώτης Αθανάσιος, Ζέρβας Θωμάς και
Δουδουμόπουλος Αλέξανδρος , Τριανταφύλλης Δημήτριος, αντίστοιχα.
Οι Συνελεύσεις έλαβαν μέρος το καφενείο Άστυ.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιωάννης Ντρούκας στον απολογισμό του εξέφρασε την λύπη του για την μη συμμετοχή των μελών μας στις εκδηλώσεις του Συλλόγου που σημείωσαν επιτυχία, τόσο στις εκδρομές όσο και στις χοροεσπερίδες. Εγκρίνεται από την Γενική Συνέλευση η πρότασή του για χορήγηση 500 δραχμές για βράβευση των δύο πρώτων μαθητών από κάθε τάξη των τριών τελευταίων τάξεων του δημοτικού σχολείου. Η ισχύς του θα είναι από το 1965. Προτείνει και εγκρίνεται η μείωση της ετήσιας εισφοράς των μελών από 60 δραχμές σε 36 και η εγγραφή από 25 δραχμές σε 10. Επίσης εγκρίνεται η διαγραφή των οφειλών των παρελθόντων ετών των μελών που δεν μπόρεσαν να τις εξοφλήσουν, μέχρι τέλους του 1963.
Στην εκκλησία εστάλησαν 4.000 δραχμές από προαιρετικές εισφορές των μελών.
Ενισχύθηκαν οικονομικά άπορες οικογένειες του χωριού.
Από τα κρατικά λαχεία το Δ. Σ απέσπασε 4000 δραχμές για την εκκλησία του χωριού
Ο πρόεδρος του Σ. επικοινώνησε προσωπικά με βουλευτές και ζήτησε να επισπευσθεί η χαλικόστρωσης του δρόμου Γιαννιτσούς-Πλατύστομου.
Προτείνεται να εφαρμοσθεί προγενέστερη απόφαση της Γ, Σ για βράβευση των πρώτων μαθητών. Ο Βασίλης Ντρούκας ζήτησε να μάθει αν το σχολείο του χωριού έχει εποπτικά όργανα. Έγινε πρόταση προς το Δ. Σ να παρέμβει προς τους χωριανούς να μην σημαδεύουν[2] τα άγονα χωράφια για λιβάδια αλλά μόνο εκείνα που βγάζουν κάποιο χορτάρι και είναι πράγματι για εκμετάλλευση, άλλως πλήττεται η κτηνοτροφία του χωριού ως μόνος πλούτος του.
Εξελέγη εφορευτική επιτροπή ο Δ. Τριανταφύλλης και ο Θ. Ζέρβας
Το ψηφοδέλτιο καταρτίστηκε και έχει ως εξής
Για το Διοικητικό Συμβούλιο | |
Καρκάνης Αθανάσιος | |
Πρεμέτη Ευαγγελία | |
Αναγνώστου Νικόλαος | |
Δουδουμόπουλος Αλέξανδρος | |
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή | |
Τσάκας Ηλίας | |
Τριανταφύλλης Δημήτριος | |
Ντρούκας Ιωάννης | |
Πρεμέτης Κων/νος | |
Μανιώτης Αλέξανδρος |
Διαχειριστική περίοδος 1965-1966
Πρακτικό 8ο της 30ης Ιανουαρίου 1966 και
Πρακτικό 9ο της 9ης Απριλίου 1967
Πρόεδροι και γραμματείς, των Γενικών Συνελεύσεων εκλέγονται:
Κρανιώτης Αθανάσιος , Ζέρβας Θωμάς και
Κρανιώτης Αθανάσιος, , Τριανταφύλλης Δημήτριος, αντίστοιχα.
Οι Συνελεύσεις έλαβαν μέρος το καφενείο Άστυ.
Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Αθανάσιος Καρκάνης.
Στον απολογισμό του αναφέρθηκε στις συνεστιάσεις και εκδρομές όσο και στη εκδρομή κατά την ημέρα της πανήγυρης του χωριού που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, όχι από τα μέλη μας αλλά από φίλους.
Παίρνοντας το λόγο ο Θ. Ζέρβας εξέφρασε τη λύπη του για την αδιαφορία των μελών και κάλεσε το Δ, Σ, να δραστηριοποιηθεί ακόμη πιο πολύ προς την κατεύθυνση της συμμετοχής των μελών.
Για τα πεπραγμένα της περιόδου 1967 Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αθανάσιος Καρκάνης πέραν των καθημερινών, διοργανώθηκε μια συνεστίαση με τη ευκαιρία της αποκριάς και επίσης μια εκδρομή, άλλο ουδέν, γιατί δεν υπήρξε σύμπνοια του Δ.Σ. Επί του Θέματος των προτάσεων των μελών, έγινε διαλογική συζήτησης επί του θέματος της σύμπνοιας όχι, μόνον του Δ Σ, αλλά και όλων των συμπατριωτών μας που βρίσκονται στην Αθήνα και Πειραιά. Προτείνεται η ενίσχυση του Σχολείου με βιβλιοθήκη και βιβλία. Ο κ Ιωάννης Ντρούκας πρόσφερε 2.000 δραχμές για αγορά βιβλιοθήκης, ο Σωτήρης Ρίζος 500 δραχμές, ο Βασίλης Ντρούκας μεταξύ των άλλων προτάσεων για το σχολείο προσέφερε και αυτός 2.000 δραχμές για τον ίδιο σκοπό. Ο πρόεδρος Καρκάνης Αθανάσιος ευχαρίστησε όλους για την προσφορά τους και πρότεινε την αύξηση της μηνιαίας συνδρομής η οποία έγινε δεκτή από το σώμα. Το λόγο πήραν επίσης ο Κ Γκόυβρας και Δ Τριανταφύλλης.
Στις Αρχαιρεσίες της ημέρας ψηφίστηκε το παρακάτω ψηφοδέλτιο.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Γκούβρας Κων/νος
Τριανταφύλλης Δημήτριος
Αργύρης Κων/νο;
Δουδουμόπουλος Κων/νος
Ρίζος Σωτήρης
Ντρούκας Ιωάννης
Καρκάνης Αθανάσιος
Κρανιώτης Αθανάσιος
Τσώμος Αθανάσιος
Κυρίτσης Κων/νος
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή
Θωμάς Ζέρβας
Καρκάνης Αθανάσιος
Δουδουμόπουλος Αλέξανδρος
Διαχειριστική περίοδος 1967-1968
Πρακτικό 10ο της 14ης Απριλίου 1968 και
Πρακτικό 11ο της 8ης Ιουνίου 1969
Πρόεδροι και γραμματείς, των Γενικών Συνελεύσεων εκλέγονται:
Ζαχάκης Δημήτριος, Ιωάννης Τσώμος και
Καρκάνης Αθανάσιος, Ζέρβας Θωμάς, αντίστοιχα.
Οι Συνελεύσεις έλαβαν μέρος το καφενείο «Άστυ».
Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Γκούβρας Κων/νος
Παίρνοντας το λόγο για τον απολογισμό της διετούς περιόδου του Δ. Σ αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπήρξαν για την διοργάνωση της συνεστίασης των μελών γιατί η συμμετοχή είναι μικρή και από τη άλλη, η εξεύρεση κέντρου διασκέδασης στο κέντρο των Αθηνών για τα λίγα άτομα είναι δύσκολο. Η εκδρομή που πραγματοποιήθηκε στου Ωρεούς Ευβοίας σημείωσε επιτυχία. Έγινε Βράβευση των μαθητών, Ενίσχυση της Εκκλησίας. Ενίσχυση της βιβλιοθήκης του σχολείου με 45 βιβλία. Διάβασε ευχαριστήριες επιστολές της σχολικής εφορίας του σχολείου και της Επιθεώρησης Δημοτικής Εκπαίδευσης Φθιώτιδας. Εκδόθηκε ημερολόγιο του Συλλόγου με επιτυχία αλλά δύσκολη η διάθεση του. Γίναμε μέλη του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών, με συμμετοχή ενός μέλος μας. Η πρόταση για αγορά μιας γραφομηχανής δια το σχολείο Γιαννιτσούς ύστερα από διαλογική συζήτηση δεν έγινε δεκτή
Για τον απολογισμό της δεύτερης χρονιάς, δηλώνει ότι, δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος, γιατί πέραν της επίσκεψης ασθενών συμπατριωτών μας που έγινε στα Νοσοκομεία, όλα τα υπόλοιπα ήτοι, ετήσιος χορός, εκδρομή, έκδοση ημερολογίου δεν έγιναν λόγω μη ενδιαφέροντος συμμετοχής από τα μέλη μας. Το λόγο πήρε η Ευαγγελία Πρεμέτη και είπε, ότι οι δικαιολογίες δεν ευσταθούν διότι το Δ, Σ έδειξε αμέλεια και αδράνεια. Συνέστησε στο επόμενο συμβούλιο που θα προκύψει να ενεργοποιηθεί ακόμη πιο πολύ.
Ο Δ. Ζαχάκης στη συνέχεια είπε ότι ο χορός έπρεπε να γίνει σε οποιοδήποτε χώρο, το ίδιο σχεδόν είπε και ο Αθανάσιος Καρκάνης και προσέθεσε ότι δεν υπάρχει δικαιολογία δια την μη πραγμάτωση μια ς εκδρομής και του χορού, αλλά ούτε και για την επιδειχθείσα αμέλεια στη βράβευση των αρίστων μαθητών.
Δια την διενέργεια των εκλογών ως ψηφολέκτες προτάθηκαν Κ. Αργύρης και Δ. Τριανταφύλλης.
Για τις αρχαιρεσίες καταρτίστηκε το παρακάτω ψηφοδέλτιο.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο Ζέρβας Θωμάς |
Τσάκας Ηλίας |
Γκούβρας Κων/νος |
Καρκάνης Αθανάσιος |
Κρανιώτης Αθανάσιος |
Αργύρης κων/νος |
Τσώμος Ιωάννης |
Πρεμέτη Ευαγγελία |
Για την εξελεγκτική Επιτροπή Τσώμος Αθανάσιος |
Τριανταφύλλης Δημήτριος |
Καπρίτσος Κων/νος |
Δουδουμόπουλος Αλέξανδρος |
Διαχειριστική περίοδος 1969-1970
Πρακτικό 12ο της 12ης Απριλίου 1970 και
Πρακτικό 13ο της 11ης Απριλίου 1971
Πρόεδροι και γραμματείς, των Γενικών Συνελεύσεων εκλέγονται:
Δουδουμόπουλος Αλέξανδρος, Τριανταφύλλης Δημήτριος και
Αναγνώστου Νικόλαος, Τριανταφύλλης Δημήτριος αντίστοιχα.
Οι Συνελεύσεις έλαβαν μέρος το καφενείο Άστυ.
Πρόεδρος του ο Αντιπρόεδρος του Δ. Σ Αθανάσιος Κρανιώτης
Παίρνοντας το λόγο εξέφρασε την βαθιά του λύπη για την εικόνα που παρουσιάζει ο Σύλλογος και πρόσθεσε ότι δεν ξέρω αν θα πρέπει να συνεχίσουμε. Εξέφρασε δε την λύπη του ακόμη για την απουσία του Προέδρου Αθανασίου Καρκάνη λόγου της ασθενείας του. Για την ανασύνθεση δε του Δ. Σ κλήθηκε ο Κ. Αργύρης και κατέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου.
Πραγματοποιήθηκε εκδρομή στην Κορινθία που μα ς ταλαιπώρησε λόγου της διοργάνωσης του Ράλεϊ. Δεν πραγματοποιήθηκε απογευματινή στο Σούνιο λόγω απροθυμίας των μελών. Πραγματοποιήθηκε συνεστίαση των μελών και φίλων μας με μεγάλη συμμετοχή. Έγινε επίσκεψη του Δ. Σ σε ασθενείς συχωριανούς μας στα Νοσοκομεία της Αθήνας. Δεν έγινε η βράβευση μαθητών διότι ήταν περισσότεροι από τρεις, αλλά προσφέρθηκαν δώρα σε όλους τους μαθητές του σχολείου.
Το Δ. Συμβούλιο με πρόταση των μελών του έλαβε απόφαση να αναγερθεί Ηρώων στο Χωριό υπέρ των πεσόντων, προς τον σκοπό αυτό με ενέργειες μας στη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου των Εσωτερικών πέτυχε πίστωση 10.000 δραχμές. Έκανε παράσταση στη Νομαρχία Φθιώτιδας για την ασφαλτόστρωση του Δρόμου που συνδέει το χωριό με το Πλατύστομο, δόθηκε υπόσχεση για το 1970 γιατί δεν υπήρχαν πιστώσεις. Δεν εκδώσαμε ημερολόγιο, αλλά προτιμήθηκε η ατζέντα με αναγραφή των στοιχείων των μελών μας. Γράφτηκαν 12 νέα μέλη μας. Στην Γενική Συνέλευση παραβρέθηκε ο συμπατριώτης μας από τη Θεσσαλονίκη Ιωάννης Καραμπέτσας, ο οποίος στο λόγο που πήρε εξέφρασε τη χαρά του για την ύπαρξη του Συλλόγου και υποσχέθηκε αμέριστη συμπαράσταση υλική και ηθική.
Η Γενική Συνέλευση απένειμε τον τίτλο τιμής του «Επιτίμου Προέδρου» στο Αθανάσιο Καρκάνη για την πολυετή του συμμετοχή από ιδρύσεως του Συλλόγου. Ο πρόεδρος του Δ. Σ πρότεινε την ίδρυση παιδικής χαράς στο χωριό. Ανακοίνωσε δε ότι, ο Θωμάς Ζέρβας δώρισε και στάλθηκε στο σχολείο μιας παιδικής εγκυκλοπαίδειας.
Δήλωσε ότι θα γίνει εκδρομή στο χωριό την 8ην Μαΐου λόγω της πανήγυρης. Ο κ. Δουδουμόπουλος πρότεινε τον ευπρεπισμό του εξωτερικού χώρου της εκκλησίας.
Για την επόμενη χρονιά επανήλθε σχεδόν στα ίδια παράπονα για την μη συμμετοχή και ενίσχυση των αποφάσεων του Δ. Σ από τα μέλη . Στάλθηκαν δώρα και φέτος στα παιδιά του σχολείου. Αγοράσθηκαν Φάρμακα για αυτούς που τα είχαν ανάγκη και έγινε επίσκεψη ασθενών στα Νοσοκομεία. Για το Μνημείο Ηρώων είπε, ότι ήλθα σε συνεννόηση με το Δημοτικό Συμβούλιο για τον χώρο που θα στηθεί και για τη πρόθεσή μας δεντροφύτευσης του χώρου του Προφήτου Ηλία.. Προβήκαμε στην ενέργεια για αγορά εποπτικών οργάνων Φυσικής και πειραματικής χημείας καθώς και στον εμπλουτισμό της σχολικής βιβλιοθήκης. Αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις του Συλλόγου που απορρέουν από το καταστατικό και είπε ότι έγιναν κάποια πράγματα, αλλά μένουν πολλά ακόμα. Αναπτύχθηκε διαλογική συζήτηση και έγιναν διάφορες προτάσεις, όπως επίσκεψη στο χωριό στη γιορτή της πανήγυρης, δενδροφύτεψη του χώρου του Αη Λιά.
Δια την διενέργεια των εκλογών ως ψηφολέκτες προτάθηκαν να παραμείνει το προεδρείο όπως έχει. Έλαβαν μέρος οι
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ζέρβας Θωμάς
Κρανιώτης Αθανάσιος
Γκούβρας Κων/νος
Αργύρης Κων/νος
Ντρούκας Ιωάννης
Τσάκας Ηλίας
Μανιώτης Αλέκος
Τριανταφύλλης Δημήτριος
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή
Τριανταφύλλης Δημήτριος
Αναγνώστου Νικόλαος
Ζωβοΐλης
Πρεμέτη Ευαγγελία
Διαχειριστική περίοδος 1969-1970
Πρακτικό 14ο της 12ης Απριλίου 1970 και
Πρακτικό 15ο της 12ης Δεκεμβρίου 1971
Πρόεδροι και γραμματείς, των Γενικών Συνελεύσεων εκλέγονται:
Κρανιώτης Αθανάσιος, Ζαχάκης Κων/νος και
Κρανιώτης Αθανάσιος, Τριανταφύλλης Δημήτριος αντίστοιχα
Πρόεδρος Του Διοικητικού Συμβουλίου Αργύρης Κων/νος
Η πρώτη Συνέλευση της 12/12/71 είναι καταστατική και όχι απολογιστική, βρίσκεται σε απαρτία για να εγκρίνει τα υπό αναθεώρηση άρθρα,τα προταθέντα υπό του Διοικητικού συμβουλίου.
Ο πρόεδρος του Δ. Σ ανέφερε, ότι από το χωριό με το Ν. Δ 795/1971 (ΦΕΚ 1 τΑ)
απαλείφθηκε το πρώτο συνθετικό όνομα και αντί, «Νέα Γιαννιτσού» στο εξής ονομάζεται, «Γιαννιτσού» Κατά το τρέχον έτος έγιναν δαπάνες για την Ενίσχυση της εκκλησίας του χωριού για την κατασκευή μιας καμπάνας και αγοράσθηκαν καθίσματα, προσκυνητάρι και παγκάρι άμεσης ανάγκης. Ένα μανουάλι και 10 καρέκλες για τον Προφήτη Ηλία. Ο Σύλλογος από τούδε και στο εξής θα συνεδριάζει Αριστογείτονος 11-13 έναντι 100 δραχμών ενοίκιο. Δόθηκαν βοηθήματα σε ασθενείς και απόρους. Προτάθηκε από το Ι. Ντρούκα για τους αριστεύσαντες μαθητές, αντί παιχνίδια να τους δίδομε χρηματικό ποσό, έγινε δεκτό. Η πρόταση αυτή επανέρχεται και σήμερα βελτιωμένη και έχει ως εξής. Στον μαθητή της Γιαννιτσούς που εισέρχεται πρώτος 1000 δραχμές και 1500 εάν είναι πρώτος από όλη τη περιφέρεια. Η πρόταση γίνεται ομόφωνα δεκτή. Η χοροεσπερίδα που έγινε στο κέντρο του Καλαμπόκα είχε μεγάλη επιτυχία. Έγιναν ενέργειες προς την Νομαρχία Φθιώτιδας δια την ασφαλτόστρωση του δρόμου Γιαννιτσούς –Πλατύστομου και μας δηλώθηκε ότι αυτή θα γίνει εντός του 1973. Η πρόταση του Θωμά Ζέρβα για την είσπραξη των συνδρομών με επιταγές είχε μεγάλη επιτυχία. Η οργανωθείσα εκδρομή για το χωριό δεν πραγματοποιήθηκε λόγου μη υπάρξεως συμμετοχών.
Διαχειριστική περίοδος 1072-1973
Πρακτικό 16ον 17Δεκεμβρίου 1972
Πρακτικό 17ον Φεβρουαρίου 1973
Πρόεδρος και Γραμματέας της Καταστατικής Συνέλευσης ορίσθηκαν, οι Αναγνώστου Νικόλαος και Κρανιώτης Αθανάσιο αντίστοιχα.
Τα παρόντα πρακτικά αφορούν καταστατικές Συνελεύσεις, συνέχεια της προηγούμενης και συγκλήθηκαν με μοναδικό Θέμα την έγκριση της τροποποίησης των 16 άρθρων από τα 21 και συμπληρωματικά των άρθρων 4 και 11 όπως αυτό δημοσιεύθηκε στη εφημερίδα το Βήμα την 3/12/72 και βάσει του Ν . Δ 759/71
Ύστερα από διαλογική συζήτηση και προτάσεων των μελών, έγιναν αποδεκτές όλες οι προτεινόμενες τροποποιήσεις. ομόφωνα, ακολουθεί και η επόμενη. Γ. Σ της 4ης Φεβρουαρίου 1973 για συμπληρωματική τροποποίηση όπως αυτή δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα το «Βήμα» της 20-1-!973. Η Συνέλευση αυτή είναι εξ αναβολής λόγου μη υπάρξεως απαρτίας, από την 20/1/73. Τα τροποποιημένα άρθρα είναι καταγεγραμμένα στα τρία παραπάνω πρακτικά.
Πρακτικό 18ον 18ης Μαρτίου 1973
Διαχειριστική περίοδος 1972
Πρόεδρος και Γραμματέας της Συνέλευσης εξελέγησαν ο Αθανάσιος Κρανιώτης και Ιωάννης Ζέρβας αντίστοιχα.
Η Γενική Συνέλευση είναι εξ αναβολής λόγω μη επίτευξης απαρτίας την 11ην Μαρτίου 1973
Την παρούσα Γενική Συνέλευση ασχολήθηκε κυρίως με την δυσκολία ανεύρεσης χώρου εγκατάστασης του ηρώου αφού οι κληρονόμοι Χαράλαμπου Κρανιώτη δεν δέχονται την τιμή των 40.000-50.000 δραχμές για την αγορά του μικρού χώρου (οικοπέδου) που βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας. Ο πρόεδρος του Δ, Σ που πήρε το λόγο για τα πεπραγμένα της παραπάνω διαχειριστικής περιόδου είπε: οργανώσαμε εκδρομή στα Στείρα, αλλά ματαιώθηκε λόγω μη ενδιαφέροντος από τα μέλη. Βραβεύσαμε δύο αριστεύσαντες μαθητές του χωριού μας. Το Δ. Σ συμμετείχε στις συσκέψεις της Ο.Ρ.Ε και στην οικονομική ενίσχυση του δια την ανέγερση του κτηρίου . Ομόφωνα εγκρίθηκε η εγκατάσταση παιδικής χαράς στο σχολείο του χωριού ύστερα από διαλογική συζήτηση.
Ψηφολέκτες για τις ορισθείσες αρχαιρεσίες ορίσθηκαν, ο Ιωάννης Ζέρβας και ο Δημήτριος Τριανταφύλλης. Το Ψηφοδέλτιο έχει ως εξής:
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ζέρβας Θωμάς
Γκούβρας Κων/νος
Ντρούκας Ιωάννης
Αργύρης Κων/νος
Τσάκας Ηλίας
Αναγνώστου Νικόλαος
Τριανταφύλλης Δημήτριος
Κυρίτσης Δημήτριος
Κρανιώτης Αθανάσιος
Τσώμος Ιωάννης
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή
Τσώμος Ιωάννης Νικόλαος
Αργύρης Κων/νος
Κρανιώτης Αθανάσιος
Τριανταφύλλης Δημήτριος
Ζέρβας Ιωάννης
Ζωβοΐλης Δημήτριος
Αναγνώστου Νικόλαος
Πρακτικό 19ο 10ης Μαρτίου 1974
Πρακτικό 20ο 6ης Οκτωβρίου 1974 έκτακτη Γ. Σ
Πρακτικό 21ο 9ης Μαρτίου 1975
Πρόεδροι και Γραμματείς των παραπάνω Γενικών Συνελεύσεων εξελέγησαν αντίστοιχα,
Κυρίτσης Δημήτριος, Θεοχάρης Ευάγγελος και Ζαχάκης Δημήτριος, Θεοχάρης Ευάγγελος αντίστοιχα
Ο πρόεδρος του Δ. Σ που πήρε το λόγο αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του Δ. Σ και είπε. Μ ε ενέργειες μας προς την Νομαρχία και τα Υπουργεία καταφέραμε την έγκριση 15.000 δραχμών για εκτέλεση δια φόρων εργασιών στο χώρο της πλατείας και για ενίσχυση του Ιερού Ναού. Βραβεύθηκε ο μαθητής Β. Χ. Καρκάνης δια την εισαγωγή του στο Γυμνάσιο. Για τον επιλεγέντα χώρο του Ηρώου των κληρονόμων Χ. Κρανιώτη δεν κατέστη δυνατή η συμφωνία, αφού το τίμημα των 90.000 δραχμών που ζητούν κρίνεται ασύμφορο. Αποφασίσθηκε η εγκατάσταση παιδικής χαράς προϋπολογισμού 6000 δρχ παρά τις αρχικές αντιρρήσεις ορισμένων μελών της Γ. Σ .
Η Γ. Σ ύστερα από διαλογική συζήτηση πρότεινε να εγκαταλειφθεί η ιδέα ανέγερσης του ηρώου εις τον παραπάνω χώρο λόγω του υψηλού τιμήματος, 90.000 δραχμές και να επιλεγεί ο κοινοτικός χώρος μπροστά από το σπίτι του Βασίλη Βλαχώνη, όπισθεν του ιερού της Εκκλησίας.
Στο Πρακτικό της έκτακτης Γ. Σ προτάθηκε η συζήτηση του β΄ Θέματος ως επείγον που αφορούσε την ανέγερση του Ηρώου. Ο Πρόεδρος του Δ .Σ κ. Ιωάννης Ντρούκας που πήρε το λόγο είπε, πως από τις προσφορές που πήρε από τους γλύπτες, η προσφορότερη κρίθηκε αυτή της Παρασκευής Λάμπρου που θα αναλάβει την κατασκευή, έγινε επίδειξη σχεδίων. Αποφασίσθηκε με μεταλλικά στοιχεία στην πρόσοψη να μπει η φράση , «Εις τους υπέρ πατρίδος πεσόντες» με σκαλιστά στοιχεία. «Ανεγέρθη μερίμνη του Συλλόγου Γιαννιτσωτών έτος 1974» με την προϋπόθεση, ότι και η Νομαρχία είναι σύμφωνη. Έγινε επιτόπια τηλεφωνική επικοινωνία με την γλύπτρια για διάφορα τεχνικά ζητήματα, όπως βάρος μαρμάρου και λοιπά στοιχεία. Ο πρόεδρος του Συλλόγου πρότεινε, να δοθούν υπέρ του Κυπριακού Αγώνα 1000 δραχμές. Ανέγνωσε επιστολή του Δ/ντού του σχολείου εκ μέρους των χωριανών μας για την συμπαράσταση τω μελών μας προς αυτούς. Ανέφερε ακόμη ότι η παιδική χαρά στην αυλή του σχολείου είναι πραγματικότητα και την χαίρονται τα παιδιά. Βραβεύθηκε ο μαθητής Λιτοσελίτης με το ποσό των 1000 δραχμών που πέτυχε πρώτος στις εισιτήριες εξετάσεις του Γυμνασίου, ο οποίος έστειλε ευχαριστήριο επιστολή και μεταξύ άλλων λέει ότι η βράβευση του αυτή του δημιουργεί πρόσθετες υποχρεώσεις για το μέλλων. Στάλθηκαν υπομνήματα σε Νομαρχίες και Υπουργεία, προς ικανοποίηση διαφόρων ζητημάτων που απασχολούν την κοινότητα μας. Κατόπιν τούτων εγκρίθησαν 15000 δρχ για τον Ιερό Ναό, 200.000 χιλιάδες δραχμές για έργα ύδρευσης και 100.000 χιλιάδες δραχμές για άλλες ανάγκες του χωριού. Μετά από πολλές προσπάθειες ετών ανατέθηκε η ανέγερση του ηρώου στην Κ. Λάμπρου το οποίο βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο. Ο Προϋπολογισμός του ανέρχεται στις 50.000 δραχμές , δόθηκε προκαταβολή 12.000 δρχ, Οι εισφορές των μελών μας για το σκοπό αυτό απέδωσαν 25.000 δραχμές, Συμπληρώθηκαν 30.000 ως προκαταβολή και μένει ο Σύλλογος να καταθέσει άλλες 20.000 δρχ προς συμπλήρωση του ποσού των 50,000 δραχμών. Λόγω όμως της ευθυνοφοβίας του προέδρου της κοινότητας δεν κατέστη δυνατόν η ανέγερση του έργου εντός της προθεσμίας. Κατά τη διάρκεια της Γ. Συνέλευσης, τηλεφωνική κλήση εκ μέρους του προέδρου της κοινότητας Γιαννιτσούς προς τον πρόεδρο του Συλλόγου, του υποσχέθηκε να προωθήσει το παραπάνω θέμα και ότι για τυψόν δυσκολίες θα ενημερώνει το Δ, Σ. Ως προς τις άλλες ενέργειες , πήραμε υπόσχεση για τον ηλεκτροφωτισμό του χωριού, της ασφαλτόστρωσης του δρόμου Πλατύστομου Γιαννιτσούς και χαλικόστρωσης του δρόμου προς Ξυνιάδα.
Στις διάφορες προτάσεις που ακολούθησαν είναι: Η ετήσια συνδρομή να γίνει 100 δρχ, (Κ Ζαχάκης), Να εκφρασθούν ευχαριστίες από την Γ. Σ προς τον Σύλλογο και του προέδρου του Ιωάννη Ντρούκα για το αξιοζήλευτο και αμέριστο ενδιαφέρον τους για το χωριό μας. (Δ. Κυρίτσης).
Για τις αρχαιρεσίες ψηφολέκτες ορίσθηκαν, Κυρίτσης Δημήτριος και Καμάρας Σεραφείμ. Το ψηφοδέλτιο είναι:
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ντρούκας Ιωάννης
Θεοχάρης Ευάγγελος
Τσιάκας Ηλίας
Καρκάνης Γρηγόρης
Τσώμος Αθανάσιος
Καραμπέτσας Νικόλαος
Κοτρώτσος Φώτης
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή
Αναγνώστου Νικόλαος
Κρανιώτης Αθανάσιος
Ζέρβας Θωμάς
Πρεμέτης Κων/νος
Ζαχάκης Κων/νος
Διαχειριστική περίοδος1974–1976
Πρακτικό 22ο 21 Μαρτίου 1974
Πρακτικό 23ο 29ης Μαρτίο 1976,
Πρόεδροι και Γραμματείς των Γενικών Συνελεύσεων εξελέγησαν αντίστοιχα,
Νίκας Κων/νος, Γκούβρας Κων/νος και Ντρούκας Βασίλης, Μαργαρίτης Δημήτριος αντίστοιχα.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου που πήρε το λόγο, έκανε έκκληση προς τα παρόντα μέλη να ενεργοποιηθούν έτσι ώστε για φέτος οι εισφορές τους να αξιοποιηθούν για το καλό της γενέτειρας μας. Μετά αναφέρθηκε στη εργασίες που γίνονται για το ηρώο και ότι ο Σύλλογος θα διαθέσει άλλες 10.000 δραχμές για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, αφού η κοινότητα με επιστολή του Γραμματέα αδυνατεί να κάνει δαπάνες. Είπε ακόμη ότι πρέπει να αγορασθούν τα μάρμαρα από τη Λαμία και αν είναι δυνατόν και ο τεχνίτης να είναι από εκεί και όχι από τη Σπερχειάδα.
Έγινε ηλεκτροφωτισμός κάποιων δρόμων κατόπιν ενεργειών μας, αλλά υπήρξαν παράπονα από κάποιους επειδή δεν έγινε στο δικό τους δρόμο. Ήλθε σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της κοινότητας για την ανεύρεση χώρου βιβλιοθήκης και αναγνωστηρίου ύστερα από τον ανεφοδιασμό της κοινότητας με βιβλία και ότι το έπιπλο, βιβλιοθήκη τη δαπάνη θα την αναλάβει ο Σύλλογος αφού έχει την έγκριση σας. Από διάφορες πηγές του Δημοσίου ο Σύλλογος μας ενισχύθηκε με 20.000 δραχμές. Ως προς την αίτηση αποστολής μπουλντόζας από την κοινότητα για ισοπεδώσει γηπέδου, αυτό θα γίνει μετά την ανεύρεση του χώρου. Θα αποστείλουμε επιστολή στο Υπουργείο Γεωργίας για ανεφοδιασμό με βιβλία γεωργικού περιεχομένου. Ο Κων/νος Ντούζγος εκδότης βιβλίων, στη μνήμη του πατέρα του έκανε μια δωρεά από πολλά βιβλία για την βιβλιοθήκη του χωριού είπε ο Ευάγγελος Θεοχάρης. Να διοργανωθεί εκδρομή στο χωριό επ’ ευκαιρία των αποκαλυπτηρίων (Θωμάς Ζέρβας).
Να διοργανωθεί χοροεσπερίδα του Συλλόγου και να γίνει προσπάθεια να έλθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι χωριανοί μας (Αθ. Τσώμος).
Ο Κ. Νίκας αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του Συλλόγου και ζήτησε από το Δ. Σ περισσότερη και στενότερη συνεργασία με το Κοινοτικό συμβούλιο για πολλά έργα, όπως ύδρευση κατ’ οίκων. Μελέτη για αποχέτευση, Τσιμεντόστρωση δρόμων τμηματικά. Να διατεθούν μικροποσά για τον εξωραϊσμό στα εξωκλήσια.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ντρούκας Ιωάννης παίρνοντας το λόγο για τον απολογισμό του 1976, είπε μεταξύ αναφέρθηκε και στην κατασκευή του Ηρώου, στην τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων στην πλατεία και στους δρόμους, επίσης θα βραβευθούν δύο μαθητές του Δημοτικού σχολείου που αρίστευσαν στην εισαγωγή τους στο γυμνάσιο κατά την ημέρα του Πάσχα επειδή δεν στάλθηκαν έγκαιρα τα δικαιολογητικά. Από το Υπουργείο Εσωτερικών εγκρίθηκαν 20.000 δραχμές για ενίσχυση της κοινότητας μας, όπως και ενίσχυση του Συλλόγου από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εμπορίου με 20.000 και 10.000 αντίστοιχα.
Η κατασκευή του δρόμου Γιαννιτσούς Μεσοχωρίου Καρδίτσας έχει περιληφθεί στο 5ετές πρόγραμμα., χρειάζεται παρακολούθηση. Το Δ. Σ αποφάσισε να στείλει ευχαριστήριο επιστολή στην χήρα του πρώην Υπουργού Χατζίσκου για την προσφορά του στο χωριό, επίσης στον Ζαχαρία Κων/νο για την αμέριστη συμπαράσταση του. Πρότεινε να εγκρίνει η Γ. Σ την κατασκευή εντοιχισμένης ντουλάπας, για βιβλιοθήκη και να εμπλουτισθεί με βιβλία που θα επιλεγούν από τους καθηγητές και δασκάλους του χωριού μας. Την πραγματοποίηση εκδρομής στο χωριό κατά τη Θρησκευτική πανήγυρη, οπότε θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια.
Διάφορες αποφάσεις και προτάσεις: Την ανάγκη κατασκευής γηπέδου πρότεινε ο Θωμάς Ζέρας, επίσης ο ίδιος, δήλωσε ότι διαθέτει 5.000 δραχμές για ένα μαθητή μόνιμο κάτοικο Γιαννιτσούς που θα αποφοίτηση από το Λύκειο με βαθμό 18.
Προσφορά δώρων στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου στις γιορτές των Χριστουγέννων . Από τον Δημήτριο Καρκάνη προσφέρονται 10.000 δραχ. για την διαμόρφωση του χώρου γύρω από τον Προφήτη Ηλία.
Ο Σεραφείμ Καμάρας προσφέρει 500 δραχμές/ μήνα και για όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς σε μαθητή που διαμένει στο χωριό και ήθελε να φοιτήσει στο Γυμνάσιο αλλά και στο Λύκειο, αρχής γενομένης από τη νέα σχολική χρονιά 1977-1978. Οι παραπάνω προσφορές έγιναν δεκτές με χειροκροτήματα.
Μη υπάρχοντος άλλου θέματος ο πρόεδρος της Γ. Σ κάλεσε τα μέλη να εκλέξουν νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Ψηφολέκτες για το παρακάτω ψηφοδέλτιο , ορίσθηκαν οι Λιτοσελίτης Νικόλαος και Ντούζγος Αθανάσιος
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ντρούκας Ιωάννης
Θεοχάρης Ευάγγελος
Τσιάκας Ηλίας
Καρκάνης Δημήτριος
Ζέρβας Θωμάς
Καμάρας Σεραφείμ
Ντρούκας Βασίλης
Νίκας Κων/νος
Ντούζγος Αθανάσιος
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή
Αναγνώστου Νικόλαος
Κρανιώτης Αθανάσιος
Ζέρβας Ιωάννης
Δουδουμόπουλος Ιωάννης
Κοτρώτσος Φώτης
Πρεμέτης Κων/νος
Ζαχάκης Κων/νος
Γκούβρας Κων/νος
Νίκας Κων/νος
Διαχειριστική περίοδος 1977-1978
Στο πρακτικό 24ο στις 19 Μαρτίου 1978
Διαχειριστική περίοδος Πρόεδρος και Γραμματέας της Γ. Σ εκλέγονται: ο Δημήτριος Κυρίτσης και Ιωάννης Ζέρβας αντίστοιχα
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιωάννης Ντρούκας πήρε το λόγο και έκανε τον απολογισμό του Δ. Σ της παραπάνω περιόδου. Εξήρε την πνευματική δραστηριότητα του Δημητρίου Κυρίτση για την έκδοση των νέων και μοναδικών στο είδος τους βιβλίων. Ευχαρίστησε τα μέλη του Συλλόγου για τη συμμετοχή τους προς εκπλήρωση των σκοπών του. Τεχνίτης μαρμαράς αποφασίσθηκε να είναι ο Ν.Λιτοσελίτης
Η πραγματοποιηθείσα εκδρομή στο χωριό στις 8 Μαΐου, ημέρα πανήγυρης και αποκαλυπτήριων του Ηρώου είχε μεγάλη επιτυχία και παραβρέθηκαν πολλοί επίσημοι και το γεγονός χαιρέτησαν οι εφημερίδες της περιοχής. Για την λειτουργία της Βιβλιοθήκης ο κ. Χατζίσκος έδωσε 10.000 δρχ. Ο σύλλογος ενίσχυσε τρεις φοιτητές καθώς και 6 απόρους. Τοποθέτησε παγκάκια στον χώρο της πλατείας και του Προφήτη Ηλία. Ύστερα από ενέργειες του Συλλόγου πραγματοποιήθηκαν εισπράξεις πάνω από 100.000. Στην κοινότητα χορηγήθηκαν 80.000 και 500.000 για το δρόμο προς το Πλατύστομο, από τη Νομαρχία, ύστερα από ενέργειές μας. άλλες 800.000 για έργα υδρομάστευσης των νερών της Γούρας. Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το Δ. Σ να προχωρήσει στην αγορά κτήματος για το Γήπεδο που προτάθηκε από το Δ. Σ, παρά την αντίρρηση αρχικά 11 παρόντων μελών.
Προτάθηκε το Δ. Σ να προσφέρει ενίσχυση στο Κοινοτικού Συμβουλίου αλλά η ιεράρχηση των έργων να γίνεται από αυτό προς αποφυγή παρεξηγήσεων.
Διαχειριστική Περίοδος 1978
Στο πρακτικό 25ο της 18ης Μαρτίου 1979
Πρόεδρος και Γραμματέας για την διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης εξελέγησαν οι Αργύρης Κων/νος και Μαργαρίτης Δημήτριος αντίστοιχα
Ο Τότε πρόεδρος του Συλλόγου Ιωάννης Ντρούκας, αναφερόμενος στα πεπραγμένα της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου του 1978 είπε μεταξύ άλλων : Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ηρώου του χωριού ήταν επιτυχής και οι παρευρισκόμενοι επίσημοι έδειξαν ενδιαφέρων για το χωριό και τα προβλήματά του.
Τα προβλήματα του χωριού και δη ο δρόμος Πλατύστομο Γιαννιτσού προβλήθηκαν δια του τύπου και ανέγνωσε σχετικό υπόμνημα προς τον Νομάρχη Φθιώτιδας.
Το Δ. Σ του Συλλόγου δια των παραστάσεων του στο κ. Νομάρχη Φθιώτιδος πέτυχε να ενισχυθεί οικονομικά η κοινότητα και να βελτιωθεί το δίκτυο ύδρευσης και να δοθούν χρήματα για τη συντήρηση του δρόμου.
Κατασκευάσθηκε βιβλιοθήκη δαπάνη του Συλλόγου στο χωριό.
Ο Σύλλογος καθιέρωσε από φέτος την οικονομική ενίσχυση των απόρων οικογενειών καθώς και των φοιτητών του χωριού.
Ζήτησε από τα παρόντα μέλη προαιρετικά να συνεισφέρουν δια την ενίσχυση κατασκευής Γηπέδου στη Γιαννιτσού.
Ανακοίνωσε αίτημα του προέδρου του χωριού
α) Οικ. ενίσχυση για επισκευή των βανών του δικτύου ύδρευσης.
β) Επισκευή του γηπέδου, και επισκευή κοινοτικού κτηρίου.
Επίσης ανέφερε ότι ο Κών/νος Ντούζγος εκδότης προσέφερε σεβαστό αριθμό βιβλίων για τις ανάγκες του χωριού.
Ανέγνωσε ευχαριστία επιστολή της σχολικής εφορείας του χωριού για τα εποπτικά μέσα χημείας που προσέφερε ο Σύλλογος.
Ανέγνωσε Επιστολή του Υφυπουργού Γεωργίας κ. Τριανταφύλλου Κων/νου με την οποία γίνεται μνεία για πιστώσεις που εγκρίθηκαν για το 1979 περί τα 3.000,000 για συντήρηση του δρόμου και 4.000.000 για ασφαλτόστρωση του ιδίου δρόμου και μέχρι την Πάπα το 1980.
Στις διενεργηθείσες αρχαιρεσίες που έγιναν την ίδια μέρα πήραν μέρος οι κάτωθι:
Για το Διοικητικό Συμβούλιο Για την Εξελεγκτική Επιτροπή |
Ντρούκας Ιωάννης Αναγνώστου Νικόλαος |
Θεοχάρης Ευάγγελος Κρανιώτης Αθαν.ασιος |
Ζέρβας Θωμάς Κοτρώτσος Φώτης |
Τσάκας Ηλίας Ζέρβας Ιωάννης |
Τσατσάνης Χρήστος Μαργαρίτης Δημήτριος |
Καραμπέτσας Νικόλαος Κυρίτσης Δημήτριος |
Αργύρης Κων/νος |
Ντούζγος Αθανάσιος |
Διαχειριστική περίοδος 1979
Από το 26ο πρακτικό Γενικών Συνελεύσεων την 9ην Μαρτίου 1980
Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ο Αθανάσιος Κυρίτσης και Γραμματέας ο Χρ Λαρίσης
Στον απολογισμό των πεπραγμένων για τη χρήση 1979 από τον πρόεδρο κ. Ιωάννου Ντρούκα σταχυολογούνται :
Ένα έργο ζωής για το χωριό η ασφαλτόστρωση του δρόμου Πλατύστομο- Γιαννιτσού έγινε πραγματικότητα και επί πλέον άλλες 800.000 εγκρίθηκαν για την συντήρηση των βασικών αγροτικών δρόμων.
Βραβεύθηκαν και πάλι 3 νέοι φοιτητές καθώς επίσης μαθητές και
ενισχύθηκαν άπορα άτομα.
Διατέθηκαν 24.000 δρχ από το Σύλλογο για αγορά οικοπέδου για το Γυμναστήριο με πρόθεση να μεταβιβασθεί αυτό στην Κοινότητα.
Επίσης διατέθηκαν άλλες 40.000 για την εκσκαφή και ισοπέδωση του χώρου και άλλες 59.000 δρχ στη διάθεση της κοινότητας.
Διαχειριστική περίοδος 1980
Πρακτικό 27οντης 22ας Μαρτίου 1981
Πρόεδρος και Γραμματέας της Γενικής Συνέλευσης Εξελέγησαν ο Ιωάννης Ζέρβας και Σεραφείμ Καμάρας, Αντίστοιχα.
Ο λόγος δίδεται στον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ιωάννη Ντρούκα ο οποίος στην Αρχή αναφέρθηκε στο θάνατο δυο συχωριανών μας του Κων/νου Γκούβρα και του Δημητρίου Ζαχάκη και ζήτησε από τους παρευρισκομένους να τηρήσουν 1΄ λεπτού σιγή στη μνήμη τους.
Ο κ. Βασίλης Ντρούκας που πήρε το λόγο είπε λίγα λόγια για τη Ζωή και το έργο των εκλιπόντων.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιωάννης Ντρούκας δευτερολογώντας είπε: Για τους εκλιπόντες δόθηκε δωρεά στην εκκλησία αντί στεφάνου από 2.000 χιλιάδες για τον καθένα. Επίσης καθιερώνεται εφ’ άπαξ έπαθλο στη μνήμη του Κ. Γκούβρα 10.000 δραχμές, για όποιον εισαχθεί σε στρατιωτική σχολή.
Πραγματοποιήθηκε η αγορά του οικοπέδου της αθλοπαιδιάς στην κυριότητα της κοινότητας.
Δόθηκε ενίσχυση 30.000 δραχμές για την εκκλησία του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου και 25.000 για τον Ιερό Ναό του Σωτήρος.
Αναγνωστικέ ευχαριστήρια επιστολή της εκκλησιαστικής επιτροπής.
Δια το σχολείο αγοράσθηκε αριθμητήριο αξίας 5.500 δρχ και δόθηκαν ακόμη και 10.000 δραχμές για θέρμανση.
Αναφέρθηκε στη δωρεά του Κων/νου Ζαχάκη από 200.000 για την αγορά ηλεκτρικού ωρολογίου στο καμπαναριό της εκκλησίας.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έγινε η καθιερωμένη βράβευση των
αριστευσάντων μαθητών και φοιτητών.
Με ενέργειες του Δ, Σ του Συλλόγου πέτυχε έγκριση πλέον 1.500.000 για την αποπεράτωση της ασφαλτόστρωσης του συγκοινωνιακού άξονα Πλατύστομου- Γιαννιτσούς και 800.000 δρχ για την συντήρηση του αγροτικού δρόμου Γιαννιτσού Ξυνιάδος.
Έγινε πρόταση για ανέγερση οστεοφυλάκιο από τον Ι. Ντρούκα.
Προτάθηκε να καταργηθεί η ενίσχυση απόρων ατόμων του χωριού διότι δημιουργεί πολλά προβλήματα από αυτά που λύνει.
Ο κ Κ. Λαρίσης διέθεσε 10.000 δραχμές για κάθε παιδί που θα γεννηθεί από 1/1/1981
Παρατίθεται το ψηφοδέλτιο των αρχαιρεσιών της 22ας Μαρτίου 1981
Για το Διοικητικό Συμβούλιο | Για την Εξελεγκτική Επιτροπή |
Ντρούκας Ιωάννης | Κρανιώτης Αθανάσιος |
Ζέρβας Θωμάς | Μαργαρίτης Δημήτριο |
Θεοχάρης Ευάγγελος | Τσάκας Ηλίας |
Λαρίσης Κωνσταντίνος | |
Ντούζγος Αθανάσιος | |
Αργύρης Κωνσταντίνος | |
Τσάκας Ηλίας | |
Καμάρας Σεραφείμ | |
Ντρούκας Βασίκειος |
Διαχειριστική περίοδος 1981
Πρακτικό Γενικών Συνελεύσεων 28ον την 24μαρτίου 1982
Πρόεδρος και Γραμματέας της Γενικής Συνέλευσης Εξελέγησαν ο Αθανάσιος Κρανιώτης και ο Ιωάννης Ζωβοϊλης αντίστοιχα.
Στον απολογισμό του πρόεδρος του συλλόγου κ. Ι. Ντρούκας είπε ότι Επιτεύχθηκαν όλοι οι στόχοι του Συλλόγου που είχαν μπει μέσα στο 1981. Κάλεσε τα παρόντα μέλη να ενεργοποιηθούν ακόμη περισσότερο για την πραγμάτωση των στόχων μας . Αυτή την στιγμή ο Σύλλογος μας είναι από τους πιο δραστήριους της περιοχής..
Διαχειριστική περίοδος 1982
Πρακτικό Γενικών Συνελεύσεων 29ον 13 Μαρτίου 1983
Προέδρος και γραμματέας της Γενικής Συνέλευσης εξελέγησαν, ο Αργύρης Κων/νος και Καλογήρου Κων/νος. αντίστοιχα.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιωάννης Ντρούκας στον απολογισμό του αναφέρθηκε εκτενώς στις δραστηριότητες του Δ. Σ για τη χρονιά που πέρασε και ζήτησε από τα παρόντα μέλη να δραστηριοποιηθούν ακόμη περισσότερο
Μετά τον απολογισμό των πεπραγμένων του Συλλόγου για το έτος 1982, ο Πρόεδρος του Δ. Σ ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος πλέον για το Δ, Σ, διότι εξελέγη αντιπρόεδρος στο Σύλλογο Φθιωτών, διαβεβαίωσε δε τα παρόντα μέλη ότι θα εξακολουθήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Σύλλογό με περισσότερο ζήλο και προθυμία και από αυτή τη θέση. Η Γ. Σ ευχαρίστησε τον κ. Ι Ντρούκα για την πράγματι σπουδαία προσπάθεια που κατάβαλε για τους σκοπούς του Συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια..
Στις Αρχαιρεσίες της παραπάνω ημερομηνίας το ψηφοδέλτιο έχει ως εξής:
Για το Διοικητικό Συμβούλιο | Για την Εξελεγκτική Επιτροπή |
Αργύρης Κωνσταντίνος | Λαρίσης Κων/νος |
Ζέρβας Θωμάς | Ζωβοϊλης Ιωάννης |
Θεοχάρης Ευάγγελος | Κρανιώτης Αθανάσιος |
Ντούζγος αθανάσιος | |
Τσώμος Ιωάννης | |
Λαρίσης κωνσταντίνος | |
Βλαχώνης Βασίλειος | |
Καλογήρου Κωνσταντίνος | |
Καραχάλιος | |
Λαρίσης Χρήστος |
Διαχειριστική περίοδος 1983
Πρακτικό Γενικών Συνελεύσεων 30ον 1ης Απριλίου 1984
Παραβρέθηκαν 25 άτομα
Πρόεδρος Γ. Σ εκλέχθηκε ο Ηλίας Τσάκας και Γραμματέας ο Ι. Κεχαγιάς.
Ο Πρόεδρος του .Σ κ. Κ. Αργύρης παίρνοντας το λόγο κάμει εκθέτει τον απολογισμό της διαχειριστικής του περιόδου.
Στις 24-4-83 πραγματοποιήθηκε εκδρομή στους Δελφούς και είχε μεγάλη επιτυχία με δυο πούλμαν
Μέσου του Υπ. Εμπορίου, ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες πήραμε ενίσχυση του συλλόγου 80.000 δρχ.
Βραβεύθηκαν τα παιδιά του χωριού Γυμνάσιο, Λύκειο, Τεχνικό Λύκειο και αυτά που πέτυχαν στα Α. Ε. Ι.
Διαχειριστική περίοδος 1984
Πρακτικό Γ. Σ. 31ο 31 Μαρτίου 1985
Πρόεδροι Γ. Σ. και Γραμματείς εκλέχθηκαν οι Ηλίας Τσάκας, Χρήστος Λαρίσης και Ιωάννης Κεχαγιάς αντίστοιχα.
Ο πρόεδρος του Δ . Σ Κωνσταντίνος Αργύρης κάνοντας τον απολογισμό του είπε μεταξύ άλλων.
Οργανώθηκε μια πετυχημένη χοροεσπερίδα με 150 άτομα και 6000 δρχ στο ταμείο του Συλλόγου.
Ενισχύσαμε άπορα άτομα. Αγοράσαμε προσκλήσεις του Αθλητικού Ομίλου του Χωριού αξίας 10.000δρχ. Ενισχύσαμε την Κοινότητα με 50.000 δραχμές για τη συνέχιση των εργασιών στο Γήπεδο. Ενισχύσαμε επίσης τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού με άλλες 50.000 δραχμές.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος βραβεύθηκαν μαθητές και φοιτητές του χωριού μας με το συνολικό ποσό των 40.000 δρχ.
Στις Αρχαιρεσίες που έγιναν εκλέχθηκαν για το Νέο Δ .Σ του Συλλόγου.
Για το Διοικητικο Συμβούλιο | Για την Εξελεγκτική Επιτροπη |
Αργύρης ωνσταντίνος | Τσάκας Ηλίας |
Ζέρβας Θωμάς | Λαρίσης Κωνσταντίνος |
Θεοχάρης Ευάγγελος | Δημοπούλου Φωτεινή |
Ντούζγος Αθανάσιος | |
Τσώμος Νικόλαος. |
Διαχειριστική περίοδος 1985
Πρακτικό Γενικής Συνέλευσης 32ο 9 Μαρτίου 1986
Πρόεδρος και Γραμματέας της Γ. Σ εκλέγονται οι Κ. Κ. Ζαχάκης και . Γ. Βλάχος αντίστοιχα.
Ο πρόεδρος του Δ. Σ Κων/νος Αργύρης, που πήρε το λόγο είπε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο την προηγούμενη χρονιά κινήθηκε παραδοσιακά στα ίδια πεπραγμένα των προηγουμένων ετών. Την χοροεσπερίδα που άφησε στο ταμείο 9.000 δρχ. Προβήκαμε στην ενίσχυση της αθλητικής ομάδας του χωριού , καθώς και του Πολιτιστικού συλλόγου του Χωριού. Ο Σύλλογος έλαβε μέρος στις διάφορες εκδηλώσεις του Συλλόγου των Φθιωτών καθώς και στις εκδηλώσεις της Ο. Ρ. Ε (Ομοσπονδία Ρουμελιωτών Ελλάδος)
Διαχειριστική περίοδος 1986
Πρακτικό 33ο 29 Μαρτίου 1987
Πρόεδρος και γραμματέας της Γ. Σ. εκλέχθηκαν οι Βασίλης Ντρούκας, και Ιωάννης. Ζωβοϊλης αντίστοιχα.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντίνος Αργύρης παίρνοντας το λόγο αναφέρθηκε στις παραδοσιακές δραστηριότητες του Συλλόγου . Προσέφερε 10.000 δραχμές στον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού και δωρεά ενός κασετοφώνου αξίας 16.000 δρχ. στο Δημοτικό σχολείο. 5.000 δρχ. στον Αθλητικό Όμιλο.
Ο κ. Κωνσταντίνος Πρεμέτης είπε πως για τη ανέγερση του οστεοφυλακίου έξω από το περιτοιχισμένο χώρο του Νεκροταφείου με δικά του έξοδα συνάντησε την άρνηση των χωριανών μας.
Μετά από διεξοδική συζήτηση και διάφορες προτάσεις των παρόντων μελών, το θέμα το θέμα της δένδρο φύτευσης του περιβάλλοντος χώρου, ανατίθεται να λυθεί στο επόμενο Δ. Σ. που θα προκύψει από τις σημερινές αρχαιρεσίες . Το ίδιο, επόμενο Δ, Σ. να διερευνήσει για την πρόταση του κ Κ. Πρεμέτη
Αρχαιρεσίες: Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Αργύρης Κωνσταντίνος
Ζωβοϊλης Ιωάννης
Θεοχάρης Ευάγγελος
Ντουζγος Αθανάσιος
Πρεμέτης Κωνσταντίνος
Για Εξελεγκτική Επιτροπή
Ντρούκας Βασίλης
Κυρίτσης Αθανάσιος
Πολύζος Χρήστος
Διαχειριστική περίοδος 1987
Πρακτικό Γενικών Συνελεύσεων 34ο 27 Ιανουαρίου 1988
Πρόεδρος και Γραμματέας της Γ.Σ εκλέχθηκαν οι Ντρόυκας Ιωάννης και Καρκάνης Γιώργος.
Ο συμπατριώτης μας Ιωάννης Ντρούκας, ο οποίος επί χρόνια διατελεσε πρόεδρος του συλλόγου μας, ανακηρύσσεται επίτιμος πρόεδρος σε αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς του προς τον Σύλλογο.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κ. Αργύρης αναφέρθηκε στην επιτυχία των σκοπών που είχε βάλει η προηγούμενη Γ. Σ και ότι η κοινότητα Γιαννιτσούς ενισχύθηκε με 40.000 δραχμές
Ενημέρωσε το σώμα για τις προσπάθειες σύσφιξης των σχέσεων με τους Φθιωτικούς Συλλόγους.
Ο κ. Κ. Πρεμέτης που πήρε το λόγο είπε ότι μεταφέρει παράκληση της Αθλητικής . Ομάδας του χωριού, για οικονομική ενίσχυση. Επίσης ο κ. Πρεμέτης στη δευτερολογία του επανέφερε το θέμα του οστεοφυλακίου και είπε θα προχωρήσει στην κατασκευή, έστω και με δικά του έξοδα.
Αναπτύχθηκε έντονη συζήτηση και προβληματισμός για το ζήτημα του κωδωνοστασίου και το χτύπημα των καμπάνων Πήραν μέρος , ο Κ. Πρεμέτης, ο Ηλίας Τσάκας, ο Καμάρας, Ο Ι Καραμήτρος, ο Ι Τσώμος, ο Γ. Καρκάνης Διεξήχθη έντονο προβληματισμός. Η συζήτηση κατέληξε ύστερα από πρόταση του κ. Ε Θεοχάρη, το Δ. Σ του Συλλόγου να έλθει σε συνεννόηση με το εκκλησιαστικό συμβούλιο και ύστερα να προβεί σε ανάλογες ενέργειες.
Ο κ. Καμάρας πρότεινε ο Σύλλογος να αποκτήσει ο Σύλλογος τα παλιά αλώνια που είναι δίπλα στον Προφήτη Ηλία και στη συνέχεια να δοθούν στην κοινότητα. Διαχειριστική περίοδος 1988
Πρακτικό Γενικών Συνελεύσεων 35ο 25 Ιανουαρίου 1989.
Πρόεδρος και Γραμματέας της Γ Σ εκλέγονται οι Νικ. Τσώμος και Θ Ζέρβας, αντίστοιχα.
Ο Πρόεδρος του Δ. Σ κ Αργύρης Κώστας παίρνοντας το λόγο κάνει το απολογισμό του και μεταξύ άλλων αναφέρει την ίδρυση ομοσπονδίας Φθιωτών,
Αναφερόμενος για το θέμα του οστεοφυλακίου είπε ότι το Δ. Σ συγκέντρωσε από εισφορές μελών για αυτόν το σκοπό 110.000 δραχμές. Είπε επίσης ότι το έργο έχει προχωρήσει αρκετά, σχεδόν κατά τα 2/3 της κατασκευής του και ότι η συνολική του δαπάνη θα φθάσει τις 450.000-500.000 χιλιάδες.
Ανέφερε την ανέγερση του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών το ποίο θα διαθέτει αίθουσες για εκδηλώσεις, υψηλών προδιαγραφών.
Πραγματοποιήθηκαν από μέρος των μελών του Δ. Σ επισκέψεις σε Νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν διάφοροι συμπατριώτες μας ασθενής
Έπλεξε το εγκώμιο των για τα παιδιά μέλη του Δ. Σ του πολιτιστικού Συλλόγου του Χωριού και ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να συνδράμουμε την προσπάθειά τους.
Μεγάλος προβληματισμός αναπτύχθηκε με τις αίθουσες του πνευματικού κέντρου. Πήραν το λόγο Θωμάς Ζέρβας, Ηλίας Τσάκας, Κών/νος,. Πρεμέτης, Ιωάνης Τσώμος, Ιωάννης Ζωβοϊλης, Κώστας,Λαρίσης,Ευάγγελος Θεοχάρης,και Βασίλης Βλαχώνης . Όλοι συμφώνησαν μετά από διεξοδική συζήτηση ότι η αίθουσες του Πνευματικού Κέντρου κρίνονται ασύμφορες και για το υψηλό κόστος τόσο των αιθουσών όσο και των ποτών που προσφέρει. Από όλους αναπτύχθηκε μεγάλος προβληματισμός για την μη προσέλευση των νέων στο Σύλλογο και έμειναν όλοι σύμφωνοι να ενταθούν οι προσπάθειες για την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων νέων.
Κατά την πραγματοποιηθεί σα ψηφοφορία προέκυψε το Παρακάτω Δ. Σ
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Θεοχάρης Ευάγγελος
Ντούζγος Αθανάσιος
Δημοπούλου Γεωργία
Πρεμέτης Κωνσταντίνος
Ζωβοϊλης Ιωάννης
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή
Τσατσάνης Χρήστος
Τσώμος Νικόλαος
Καμάρας Γεώργιος
Διαχειριστική περίοδος 1990
Πρακτικό Γενικών Συνελεύσεων 36ο 24 Ιανουαρίου 1990.
Πρόεδρος και Γραμματέας της Γ. Σ εκλέγονται Ο Ιωάννης Ντρούκας και ο Ιωάννης Πρεμέτης αντίστοιχα.
Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ο Κωνσταντίνος Πρεμέτης.
Είπε Έγινε η ετήσια χοροεσπερίδα και δυο εκδρομές με μεγάλη επιτυχία, Διατηρήθηκε στενή επαφή με τους συχωριανούς μας τόσο με ανταλλαγή καρτών όσο και επαφή δια τηλεφώνου. Μπορέσαμε και πείσαμε το Δ. Σ του χωριού να δώσει τα ονόματα δυο δρόμων στους Παρνασσό Γιωτόπουλο, και Κώστα Ζαχαρία; ή Ζαχάκη σε ένδειξη ελάχιστης τιμής για αυτά που προσέφεραν.
Δόθηκαν στο Ρουμελιώτικο τύπο ονόματα που προσέφεραν οικονομικές ενισχύσεις,
Προβήκαμε σε καταστροφή αχρήστου υλικού Συλλόγου υπάρχει σχετικό πρωτόκολλο.
Ενεργήσαμε μέσω του ΥΠΕΧΩΔΕ και εγκρίθηκε 1.000.000 δρχ. για τσιμεντόστρωση των δρόμων, άλλες 200,000 από την Νομαρχία Φθιώτιδας για την αποπεράτωση του οστεοφυλακίου.
Με αίτηση προς το Υπ. Εμπορίου αιτούμεθα 500.000 δρχ. για ανέγερση μνημείου πεσόντων 1929-1022-1940-1944.
Με ενέργειες μας, μας παραχωρήθηκε κτήμα από τον κ. Γιώργο Γιαννάκη και την σύζυγο του Αλεξάνδρα στη θέση σαπόρεμα και το οποίο θα δεντροφυτευτεί και θα γίνει Άλσος. Την δεντροφύτευση αναλαμβάνει ο Χρήστος Τσατσάνης ύστερα από πρότασή του.
Ο Σύλλογος ανακηρύσσει δωρητές του συλλόγου τους Γιώργο και Αλεξάνδρα Γιαννάκη, βάσει του άρθρου 6 του καταστατικού μας.
Δεν καρποφόρησε η προσπάθεια ίδρυσης Τράπεζας αίματος.
Ανακοινώθηκε η αποπεράτωση του οστεοφυλακίου και είναι στη διάθεση της κοινότητας.
Έγινε η καθιερωμένη βράβευση των εισερχομένων παιδιών στα Α. Ε. Ι και ΤΕ. Ι. Θα βραβευθούν και από την Ομοσπονδία Φθιωτών.
Διαχειριστική περίοδος 1990
Πρακτικό Γενικών Συνελεύσεων 37ο 9 Ιανουαρίου 1991.
Πρόεδρος και Γραμματέας της Γενικής Συνέλευσης εξελέγησαν οι Βασίλης Βλαχώνης και Ιωάννης Πρεμέτης αντίστοιχα.
Ο Πρόεδρος του Δ .Σ Κωνσταντίνος Πρεμέτης, που πήρε το λόγο. Αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της χρονιάς που πέρασε.
Παράδοση του οστεοφυλακίου στην κοινότητα. Δεντροφύτευση κτήματος στο σαπόρεμα. ΄
Ανέγερση μνημείου πεσόντων 1920-1922 και 1940-1944. Αναφέρθηκαν τα ονόματα που γράφτηκαν επί της πλάκας.
Αναφέρθηκε στα ονόματα εκείνων που προσέφεραν οικονομική ενίσχυση στο Σύλλογο, καθώς και εκείνων που προσέφεραν για το οστεοφυλάκιο.
Μετά από τις διάφορες προτάσεις και προβληματισμούς των παρόντων μελών, η εφορευτική επιτροπή προέβη στην εκλογή νέου Δ. Σ για την επόμενη διαχειριστική περίοδο. Εκλέγονται:
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Πρεμέτης Κωνσταντίνος του Βασιλείου
Θεοχάρης Ευάγγελος του Ευαγγέλου
Ζωβοϊλης Ιωάννης του Χαραλάμπους
Ντούζγος Αθανάσιος του Ιωάννου
Δημοπούλου Γεωργία του Δημητρίου
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή
Τσατσάνης Χρήστος του Κων/νου
Καμάρας Γεώργιος Του Στεφάνου
Βλάχος Κώστας του Ιωάννου
Διαχειριστική περίοδος 1991
Πρακτικό Γενικών Συνελεύσεων 38ο 12 Ιανουαρίου 1992.
Πρόεδρος και γραμματέας της Γενικής Συνέλευσης εκλέχτηκαν οι Ιωάννης Ντρούκας και Θωμάς Ζέρβας αντίστοιχα
Ο πρόεδρος του Δ. Σ Πρεμέτης Κων/νος που πήρε τα λόγο αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του Συλλόγου. Το Δ.Σ του Συλλόγου: Ενίσχυση του Αθλητικού Ομίλου του χωριού.
Βράβευσε τους νεοεισερχομένους φοιτητές στα ΑΕΙ και ΤΕ Ι.
Πήραν υπόσχεση από το Υπ. Πολιτισμού για ενίσχυση 150.000 δραχμές. Έντονη υπήρξε η επιθυμία να γίνει επί τέλους ο ξενώνας στο χωριό.
Διαχειριστική περίοδος 1992
Πρακτικό Γενικών Συνελεύσεων 39ο 27 Ιανουαρίου 1993.
Πρόεδρος και Γραμματέας της Γενικής Συνέλευσης εκλέχτηκαν οι Ιωάννης Ντρούκας και Γεώργιος Καμάρας αντίστοιχα.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κ. Πρεμέτης λόγου εκτάκτου καλύμματος δεν παρέστη στη παρούσα Γ .Σ. και αντιπροσωπεύτηκε από τον Αντιπρόεδρο Ιωάννη Ζωβοϊλη Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου που πήρε το λόγο αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του 1992 και πέραν των καθιερωμένων ενεργειών του Δ .Σ , όπως βράβευσή κ.τ.λ. αναφέρθηκε στη ενίσχυση του Συλλόγου από το Υπ. Πολιτισμού με το ποσό των 250.000 δρχ.
Ο δε σύλλογος με τη σειρά του ενίσχυσε την Α. Ο με το ποσό των 50.000 δραχμών και τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού με 15.000 δραχμές.
Από τις Αρχαιρεσίες της ημέρας προέκυψε το νέο Δ .Σ του Συλλόγου’
Για το Διοικητικό Συμβούλιο.
Ζωβοϊλης Ιωάννης του Χαραλάμπους
Θεοχάρης Ευάγγελος Του Ευαγγέλου
Καμάρας Γεώργιος του Στεφάνου
Ντούζγος Αθανάσιος του Ιωάννου
Δημοπούλου Γεωργία του Δημητρίου
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή.
Πρεμέτης Ιωάννης
Καραχάλιος Ιωάννης του Κωνσταντίνου
Μαρουδίτσας Αθανάσιος
Διαχειριστική περίοδος 1993
Πρακτικό Γενικών Συνελεύσεων 40ο 27 Ιανουαρίου 1994.
Πρόεδρος και Γραμματέας της Γενικής Συνέλευσης εξελέγησαν οι Ιωάννης Καραχάλιος και Ιωάννης Καμάρας αντίστοιχα.
Πρόεδρος του Συλλόγου Ιωάννης Ζωβοϊλης αφού πήρε το λόγο αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες κατά το 1993 και επί πλέον στην έκανε μνεία στην κατασκευή στεγάστρων και επίστρωση του Γηπέδου. Είπε επίσης ότι η κοινότητα απέσυρε την παλαιά απόφαση για τα καυσόξυλα . Αναφέρθηκε επίσης στον αδόκητο θάνατο του Συμπατριώτη μας και εκλεκτό μέλος του Συλλόγου μας Δημητρίου Τριανταφύλλη του Ιωάννου.
Από της προτάσεις των διαφόρων μελών κατά τη συζήτηση. Περίφραξη του Προφήτη Ηλία Ι Καμάρας. Παραχώρηση του παλιού σχολείου για γραφεία του συλλόγου ή ένα μέρος του κοινοτικού γραφείου Πρόεδρος. Αξιοποίηση τις παλιές βρύσες «Κοτσίλω»,Καμάρας Ιωάννης.
Διαχειριστική περίοδος 1994
Πρακτικό Γενικών Συνελεύσεων 41ο 19 Φεβρουαρίου 1995.
Πρόεδρος και Γραμματέας της Γενικής Συνέλευσης εξελέγησαν, οι Θωμάς Ζέρβας και Ιωάννης Καμάρας αντίστοιχα.
Ο πρόεδρος του Δ. Σ Ιωάννης Ζωβοϊλης που πήρε το λόγο αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του Δ. Σ για το παρελθόν έτος και συγκεκριμένα σε ευχαριστήριο επιστολή της μαθήτριας Σακελλάρη για την βράβευσή της. Ενισχύθηκε ακόμη το εκκλησιαστικό συμβούλιο για το σκοπό της ανέγερσης του Ναού της κοιμήσεως της Θεοτόκου με 50.000 δραχμές. Διάβασε επιστολή του εκκλησιαστικού Συμβουλίου που απευθύνονταν προς τα μέλη του Συλλόγου για απευθείας ενίσχυσης για τον ίδιο σκοπό.
Αναφέρθηκε στο πότισμα και το σκάλισμα του Άλσους Γιαννάκη.
Στο Θέμα των προτάσεων Ο Χρ Τσατσάνης δηλώνει πως διαθέτει 50.000 δραχμές. για την επισκευή Μπάσκετ στο χώρο προ του Νεκροταφείου ελευθέρου χώρου.
Για το θέμα αυτό παρενέβη ο πρόεδρος του Συλλόγου και είπε, ότι έχουν ήδη γίνει προσπάθειες από πλευράς του Δ. Σ , αλλά ο χώρος του παλιού σχολείου ανήκει στον Γεωργικό Συνεταιρισμό Γιαννιτσούς με αγορά και είναι κάπως δύσκολο να καταπατηθεί.
Ο κ Δημ. Ντούζγος, επαναφέρει και φέτος την πρότασή του για αξιοποίηση τους χώρους των δυο «κοτσίλω», άνω και κάτω.
Ο Ιωάννης Ντρούκας επαναφέρει το θέμα της κοινοτικής βιβλιοθήκης.
Και κατά την βράβευση των μαθητών και μαθητριών που εισήχθησαν στα ανώτατα ιδρύματα του κράτους πήρε την ευκαιρία και διάβασε μια δισέλιδη παραινετική επιστολή προς τα παιδιά άξια μνημόνευσης.
Οι Βραβευθέντες είναι:
Θεοχάρη Μαρία πέτυχε σε ΑΕΙ και ΤΕ. Ι
Ντούζγου Ιωάννα πέτυχε στο Χημικό πολυτεχνείο
Ζωβοϊλη Μαρία του Ιωάννου πέτυχε στα ΤΕ. Ι.
Εισήχθηκαν στο Λύκειο
Θεχάρης Κων/νος του Ευαγγέλου
Κουτσολέλος Ευάγγελος του Ζαχαρία
Ζωβοϊλη Αέξάνδρα του Σεραφείμ
Από τις Αρχαιρεσίες της ημέρας προέκυψε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο
Θεοχάρης Ευάγγελος
Ζωβοϊλης Ιωάννης
Ντούζγος Αθανάσιος
Καμάρας Γεώργιος
Τσατσάνης Χρήστος
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή
Ντούζγος Κων/νος
Τσούμας Δημήτριος
Μαρουδίτσας Αθανάσιος.
Στο σημείο αυτό επειδή τα πρακτικά των Γενικών Συνελεύσεων είναι πολλά και επαναλαμβάνονται συνήθης ενέργειες των Δ. Συμβουλίων θα προσπαθήσω να τα καταχωρήσω ανά διετία όπως είναι και η εκάστοτε διαχειριστική περίοδος των Διοικητικών Συμβουλίων
Διαχειριστική περίοδος 1995-1996
Πρακτικό Γενικών Συνελεύσεων 42ο στις 31 Μαρτίου1996
Πρακτικό 43ο στις 23 Φεβρουαρίου 1997
Πρόεδροι και των Γενικών Συνελεύσεων εξελέγησαν:
Θωμάς Ζέρβας και Γραμματείς οι Νίκος Καραμπέτσας για τον απολογισμό του 1995 και ο Σπύρος Καραγκούνης για τον απολογισμό του έτους 1996.
Πρόεδρος του Δ, Σ του Συλλόγου Ιωάννης Ζωβοϊλης στο απολογισμό του για τη διετία 1995- 1996. Πήρε το λόγο και ζήτησε να κρατηθεί 1΄ σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος τέως προέδρου Κωνσταντίνου Πρεμέτη. Στον απολογισμό του αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του Δ. Σ της διετίας που πέρασε: Κοπή πίτας, οργάνωση χοροεσπερίδων, βράβευση μαθητών για την εισαγωγή των στα ανώτατα ιδρύματα. Ενημερώνει το σώμα ότι υπάρχει σκέψη ότι πρόκειται να δημιουργηθεί χωματερή μεταξύ Ν. Γιαννιτσούς και παλαιάς, χρειάζεται επαγρύπνηση είπε για τον σκοπό αυτό. Αλλά στο απολογισμό του 1996, είπε ότι ευτυχώς αυτή η σκέψη εγκαταλείφθηκε, ύστερα από τις αντιδράσεις του χωριού. Έκανε δεκτές τις δωρεές των μελών και ευχαρίστησε τους συμπατριώτες μας για την προσφορά τους προς το Σύλλογο. Αναφέρθηκε στα ονόματα των: Τσώμος Ιωάννης 50.000. Γιωτόπουλος Θεόδωρος 15.000. Καραγκούνης Δημ. 10.000. Κυρίτσης Αθανάσιος 30.000.Γιωτοπούλου Ευαγγελία 50.000. Το Σώμα ευχαρίστησε τους δωρητές και ευχήθηκε το παράδειγμα να γίνει μίμηση.
Στις διάφορες προτάσεις που έγιναν ξεχωρίζουμε: Βασίλης Ντρούκας. Να αγορασθούν καρέκλες και να διατεθούν στην εκκλησία.
Το Δ. Σ να μεριμνήσει ώστε να γίνουν μέλη του συλλόγου μας οι σύζυγοι και τα παιδιά των χωριανών μας.
Ο κ. Καραγκούνης πρότεινε να ενισχυθεί ο Α .Ο
Επίσης Ανακοινώθηκε ότι το μνημόσυνο του τ. Προέδρου Κ. Πρεμέτη θα γίνει στο χωριό και θα διατεθεί Πούλμαν.
Οι βραβευθέντες αυτής της διετίας είναι 10 νέοι μας
Καρκάνη Βασιλική του Νικαλάου
Σακελλάρης Γεώργιος του Ιωάννου
Ζωβοϊλη Αλεξάνδρα του Σεραφείμ
Ζωβοϊλη Ευαγγελία του Κωνσταντίνου
Βλαχώνη Γεωργία του Γεωργίου
Νίκα Μαργαρίτα του Αντωνίου
Ζωβοϊλη Ιωάννα του Σεραφείμ
Ζωβοϊλη Φωτεινή του Κωνσταντίνου
Κεχαγιάς Ιωάννης Του Θωμά.
Σμαντλής Αθανάσιος του Αθανασίου
Από τις αρχαιρεσίες που έγιναν ληξάσης της διετίας προέκυψε το παρακάτω Δ. Συμβούλιο.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Καμάρας Γεώργιος
Θεοχάρης Ευάγγελος
Καραγκούνης Χρήστος
Ντούζγος Αθανάσιος
Ζέρβας Θωμάς
Για την Εξελεγκτική Επιτρπή
Μουρουδίτσας Αθανάσιος
Καραγκούνης Σπύρος
Καμάρας Κωνσταντίνο
Περίοδος 1997-1999
Πρακτικά 44ο στις 15 Φεβρουαρίου 1998
Πρακτικό 45ο στις 17 Ιανουαρίου 1999.
Πρόεδροι και Γραμματέαςς των Γενικών Συνελεύσεων 1998-1999 εξελέγησαν Λαρίσης Κωνσταντίνος, Ντούζγος Κωνσταντίνος και Ζωβοϊλης Ιωάννης αντίστοιχα και για τις δυο χρονιές.
Το Δ Σ του Συλλόγου είναι υπό την προεδρία του κ. Γ. Καμάρα και από τους απολογισμούς της διετίας προκύπτουν:
Παίρνοντας τον λόγο ο Πρόεδρος του Δ. Σ για την διετία είπε: Πραγματοποιήθηκε η παρουσία μας στο μνημόσυνο του τέως προέδρου Κ. Πρεμέτη.
Βράβευση μαθητών στη διετία και κοπή πίτας.
Αρτοκλασία στις 15 Αυγούστου στον ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Επιστολή προς τα μέλη του συλλόγου για ενίσχυση της επισκευής του Ι.Ν Αγίου Ιωάννου Θεολόγου.
Η ανταπόκριση για τον παραπάνω σκοπό ήταν συγκινητική είπε, αφού συγκεντρώθηκαν και διατέθηκαν από το Σύλλογο για το σκοπό τις αντικατάστασης των ακρογωνιαίων λίθων της εκκλησίας που είχαν φθαρεί, σύνολο 1.200.000 δραχμές.
Την εργασία ανέλαβε ο συμπατριώτη μας Γεώργιος Λιτοσελίτης (Καλλιτέχνης).
Την επίβλεψη των εργασιών είχε η εκκλησιαστική επιτροπή αποτελούμενη από τους: Σιλεούνης Βασίλης ιερεύς, Κατσαρής Ιωάννης, Νέλλας Δημήτριος, Κεχαγιάς Γεώργιος, Μανιώτης Χρήστος και η οποία απηύθυνε ευχαριστήριο επιστολή προς τον Σύλλογο .
Ενίσχυση της Α .Ο με 50.000 δραχμές .
Κατάθεση στεφάνι στον τάφο του Δημητρίου Καραγκούνη του Ιωάννου κατά την κηδεία του.
Ψεκασμός των πεύκων του άλσους του σαπορέματος.
Οι βραβευθέντες μαθητές στην διετία που πέρασε είναι:
Λαρίση Βασιλική του Κων/νου, στη σχολή μηχ/γων Μηχανικών Ε. Μ. Π
Ζωβοϊλη Αλεξάνδρα του Σεραφείμ Στο Χημικό τμήμα Παν. Ιωαννίνων.
Υφαντή Κέλλυ του Νικολάου, στη σχολή (δυσανάγνωστη λέξη)
Ζωβοϊλη Ιωάννα Απεφοίτησε από το Γυμνάσιο Μακρακώμης
Ζωβοϊλη Ευαγγελία του Κων/νου Πανεπιστήμιο Πατρών (Γεωλογία)
Ντρούκα Άννα του Χρήστου Πάντειο Πανεπιστήμιο
Καρκάνη Βασιλική του Νικολάου, Ε. Μ. Π Χημικών
Μπέσσας Δημήτριος του Ανδρέα ΤΕ .Ι Άμφισσας τουριστικών Επιχ.
Βλαχώνη Γεωργία του Γεωργίου, ΤΕ. Ι Μεσολογγίου.
Μπακαλώνης Αθανάσιος του Δημητρίου Θεολογία Παν. Αθηνών.
Καραμήτρου Αμαλία του Ιωάννου, Σχολή αξιωματικών Νοσηλευτικής.
Καμάρα Βασιλική του Γεωργίου, Θεολογία Πανεπ. Αθηνών.
Μετά την πραγματοποίηση των καθιερωμένων αρχαιρεσιών νέο διοικητικό συμβούλιο για την επόμενη διετία εκλέγονται οι εξής:
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Θεοχάρης Ρυαγγελος του Ευαγγέλου
Καμάρας Γεώργιος του Στέφανου
Ντούζγος Αθανάσιος του Ιωάννου
Καμάρας Ιωάννης του Χαραλάμπους
Καραγκούνης Χρήστος του Ιωάννου
Για την Εξελεγκτική Επιτρπή
Τσατσάνης Χρήστος του Κων/νου
Ζωβοϊλης Κων/νος του Χαραλάμπους
Μαρουδίτσας Αθανάσιος
Διαχειριστική περίοδος 1999-2001
Πρακτικά Γενικών Συνελεύσεων 46ον στις 16 Ιανουαρίου 2000, και Πρακτικό 47ον στις 28 Ιανουαρίου 2001
Πρόεδροι και Γραμματείς των Γενικών Συνελεύσεων εξελέγησαν για μεν του 2000 ο Κων/νος Λαρίσης και Καραγκούνης Σπύρος, για το 2001 ο Ιωάννης Ζωβοϊλης και η Ιωάννα-Ηλιάνα Ζωβοϊλη αντίστοιχα.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γ. Καμάρας στον απολογισμό του για τον χρόνο που πέρασε είπε;
Ενισχύθηκε ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων της Γιαννιτσούς με 50.000 δραχμές,
Κατατέθηκε στεφάνι εις τον τάφο του συμπατριώτη μας Φώτη Κοτρώτσου.
Έγινε δενδροφύτευσε της κεντρικού δρόμου από Πλατύστομο μέχρι τα κόκκινα, καθώς και του Προφήτη Ηλία.
Ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη του κοινοτικού συμβουλίου για την επισκευή του ξενώνα, το Δ. Σ διέθεσε 335.000 δραχμές για τη επισκευή του θερμοσίφωνου και των πλακιδίων του λουτρού.
Αγοράσθηκαν τρία κρεβάτια και στρώματα καθώς και ανάλογα κλινοσκεπάσματα.
Ο ξενώνας θα λειτουργεί πάνω από το κοινοτικό γραφείο, μένουν ακόμη κάποιες λεπτομέρειες για το τελείωμα.
Αποδεχθήκαμε δωρεά 100.000 δραχμών από τη Νομαρχία.
Εκκρεμή η είσπραξη άλλων 100.000 δραχμών.
Κατά την διετία που μας πέρασε βραβεύθηκαν οι νέοι μαθητές που αρίστευσαν καθώς και οι εισερχόμενοι στα Α. Ε. Ι και Τ. Ε. Ι
Νελλά Αναστασία του Δημητρίου Ανωτάτη Σχολή Οικ, Επιστημών.
Υφαντής Άρης του Δημητρίου Τ. Ε. Ι Λαμίας Τμήμα Νοσηλευτικής.
Λαρίση Ιωάννα του Κων/νου Τ. Ε. Ι Πειραιώς Τμήμα Ηλεκτρον. Υπολ.
Καμάρα Βασιλική του Γεωργίου Πανεπ. Αθηνών Τμήμα Παιδαγωγικό.
Καμάρα Παρασκευή του Γεωργίου, Τ. Ε. Ι Ηρακλείου Τμήμα Κοιν. Εργας
Ζωβοϊλη Ιωάννα του Σεραφείμ Πανεπ. Αθηνών, Τμήμα Γεωλογίας
Ζωβοϊλης Αθανάσιοςτου Ιωάννου Πανεπ. Αθηνών Ιατρική Σχολή.
Καμάρα βασιλική του Γεωργίου Πανεπ. Αθηνών Νομική Σχολή.
Καμάρα Παρασκευή του Γεωργίου ομοίως.
Τυχεροί που κέρδισαν το φλουρί για τα δυο έτη
Ντούζγος Κων/νος του Ιωάννου και Θεοχάρης Ευάγγελος
Με την πραγματοποίηση των καθιερωμένων αρχαιρεσιών προέκυψαν
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Καραγκούνης Χρήστος
Ντούζγος Αθανάσιος
Καμάρας Γεώργιος
Θεοχάρης Ευάγγελος
Καμάρας Ιωάννης
Τσατσάνης Χρήστος
Ζωβοϊλης Κων/νος
Ζωβοϊλης Ιωάννης
Για την Εξελεγκτική Συνέλευση
Μαρουδίτσας Αθανάσιος
Ξυξή Νίκη
Νίκας Κων/νος
Πρακτικό 48ο
Την 12 Μαρτίου 2001 ΄Έγινε έκτακτη Γενική Συνέλευση με μοναδικό Θέμα την αναθεώρηση του Καταστατικού του Συλλόγου.
Και από ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΤΩΝ Θα ονομάζεται
«ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΤΏΝ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ» με έδρα την Αθήνα
Με το νέο καταστατικό του Συλλόγου, πέραν των άλλων τροποποιήσεων το Διοικητικό Συμβούλιο από 5μελές γίνεται 7μελές
Διαχειριστική Περίοδος 2001 και 2003
Πρακτικά 49ο στις 10 Φεβρουαρίου 2002 και
Πρακτικό 50ο στις 23 Φεβρουαρίου 2003
Πρόεδροι και Γραμματείς των Γενικών Συνελεύσεων εξελέγησαν: Οι Ιωάννης Πρεμέτης, Θωμάς Ζέρβας και ΓεωργίαΔημοπούλου , Παρασκευή Καμάρα αντίστοιχα.
Ο Πρόεδρος του Δ. Σ που πήρε το λόγο ανέπτυξε τα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου.
Βράβευση επιτυχόντων στα Α. Ε. Ι και ΤΕ. Ι
Αρτοκλασία στις 15/8/02 και 15/8/03, όπου γιορτάζει το εκκλησάκι της Παναγίας Κοίμησης της Θεοτόκου.
Χοροεσπερίδα σε κέντρο διασκέδασης για το 2001.
Οικονομική ενίσχυση συμπατριώτη μας.
Βραβευθέντες νέοι φοιτητές:
Καπρίτσου Βασιλική του Κωνσταντίνου στο παιδαγωγικό τμήμα Κρήτης.
Καπρίτσου Μαρία του ιδίου πανεπιστήμιο Αθηνών τμήμα Νοσηλευτικής.
Μαρουδίτσα Αικατερίνη του Αθαν. Παν. Αθηνών τμήμα Κοινωνιολογίας
Από τις διενεργηθείσες αρχαιρεσίες προέκυψε το νέο 7μελές Δ. Σ του Συλλόγου.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Καμάρας Γεώργιος
Καμάρα Παρασκευή
Θεοχάρης Ευάγγελος
Καμάρας Ιωάννης
Τσατσάνης Χρήστος
Νέλλας Δημήτριος
Καραγκούνης Χρ
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή
Ντούζγος Κων/νος
Ντούζγου Φωτεινή
Ζωβοϊλης Κων/νος
Διαχειριστική περίοδος 2003-2005
Πρακτικά 51ον στις 8 Φεβρουαρίου 2004 και
Πρακτικό 52ον στις 6 Φεβρουαρίου 2005
Πρόεδροι και Γραμματείς των Γενικών Συνελεύσεων εξελέγησαν: Οι Γεωργία Δημοπούλου. Βασιλική Ντούζγου και Νίκη Δημοπούλου
Ο πρόεδρος του Δ. .Σ του συλλόγου κάνει τον απολογισμό των πεπραγμένων της παραπάνω διαχειριστικής περιόδου 2003-2005
Βράβευση νέων μας για την εισαγωγή του στα Α.Ε. Ι και ΤΕ. Ι
Αρτοκλασίες στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Ενίσχυση της Εκκλησίας του Χωριού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου με 1.300 ευρώ για το σκοπό της επιδιόρθωσης της σκεπής του Ναού. Το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε ύστερα από προαιρετική προσφορά των μελών.
Επίσης άλλα 200 ευρώ για τον ίδιο σκοπό το 2004
Περίφραξη και φροντίδα του κτήματος του Προφήτη Ηλία Η εργασίες ανατέθηκαν στο μέλος του Δ. Σ Καμάρα Ιωάννη του Χαραλάμπου, ο οποίος πέραν των 1064 Ευρώ που διέθεσε ο Σύλλογος , η προσφερόμενη προσωπική εργασία εκ μέρους του ήταν πολλαπλάσια και για αυτό τον ευχαριστούμε.
Διατέθηκε χρηματικό ποσό για το σκάλισμα των δένδρων.
Εκδόθηκε για το έτος 2004 ημερολόγιο με φωτογραφία του χωριού
Ο Σύλλογος ενισχύθηκε από την Νομαρχία Φθιώτιδος με 734 ευρώ με ενέργειες του Νομαρχιακού Συμβούλου κ. Κασσού Νικολάου. Από μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού άλλα 1,500 Ευρώ ύστερα από ενέργειες του τ. προέδρου του Συλλόγου μας Χρ. Καραγκούνη.
Την 2/9/2002 υποβλήθηκε αίτηση στο Συμβούλιο του διαμερίσματος της Γιαννιτσούς, για να μεταφέρει νερό δια φυσικής ροής από τις Θέσεις Μέλεγο, θέση Παναγίτσα, κόκκινα στον Προφήτη Ηλία για το πότισμα των δένδρων του περιφραχθέντος κτήματος, Τονίσαμε επίσης να κατασκευασθεί και κάποια μικρή δεξαμενή
Στείλαμε έγγραφο επίσης στο ίδια διαμέρισμα έγγραφο όπως μας επιτρέψουν με δικά μας έξοδα των ευπρεπισμό των δυο πηγών «Κοτσίλω»
Υποβάλλαμε αίτημα στο Δασαρχείο Σπερχειάδας και τον Δήμο Μακρακώμης για τη κατασκευή και τοποθέτηση πάγκων και καθισμάτων στο χώρο του Προφήτη Ηλία
Την 7 και 8 Σεπτεμβρίου του 2003 ο πρόεδρος έλαβε μέρος στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Φθιώτιδας στο Ξενοδοχείο ¨Λεβέντης» με Θέμα Ιαματικές Πηγές και Ανάπτυξη καθότι όπως γνωρίζετε ο Σύλλογος μας είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Ομοσπονδίας. Εστάλη ευχαριστήριος επιστολή για την συμμετοχή μας.
Στις 19 Οκτωβρίου 2003 ο Σύλλογός μας βραβεύθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με παράσημο και τιμητικό δίπλωμα, σε αναγνώριση πολυσήμαντης προσφοράς και εποικοδομητικής συνεργασίας με την τοπική μας Εκκλησία. Το Παράσημο με το δίπλωμα παρέλαβε ο πρόεδρος. Για την βράβευση αυτή συνέδραμε και η ομοσπονδία Φθιώτιδας. Βραβεύτηκαν στην ίδια εκδήλωση 210 περίπου Σύλλογοι της περιοχής μας.
Ο Σύλλογος κατόπιν αιτήματός του στη ΔΥΟ Α΄ Αθηνών έλαβε αριθμό Φορολογικού Μητρώου 99953906.
Βραβευθέντες νέοι μας είναι:
Καμάρας Στέφανος του Γεωργίου ΤΕ. Ι Δασοπονίας Καρπενησίου
Νίκας Γεώργιος του Χαραλάμπου Σχολή Λογιστών
Καμάρας Στέφανος;;;;;;
Για το σκοπό των αρχαιρεσίων έλαβε μέρος το παρακάτω ψηφοδέλτιο
Για τι Διοικητικό Συμβούλιο Για την Εξελεγκτική Επιτροπή |
Ζωβοϊλης Κωνσταντίνος Δημοπούλου Φωτεινή |
Θεοχάρης Ευάγγελος Ντούζγου Φωτεινή |
Νίκα Ελένη Ντούζγος Δημήτριος |
Λιτοσελίτη Ευαγγελία |
Καμάρας Γεώργιος |
Ντούζγος Αθανάσιος |
Τσατσάνης Χρήστος |
Νίκας Χαράλαμπος |
Διαχειριστική περίοδος 2005-2007
Πρακτικά 53ον στις 5 Φεβρουαρίου 2006 και
Πρακτικό 54ον στις 4 Φεβρουαρίου 2007
Πρόεδροι, Θωμάς Ζέρβας και Γραμματείς, Ευαγγελία Κόκκαλη και Παρασκευή Καμάρα αντίστοιχα
Ο πρόεδρος του Δ. Σ Γεώργιος Καμάρας στο απολογισμό του για την παραπάνω διαχειριστική περίοδο είπε:
Βράβευση Νέων μας για εισαγωγή τους στα Α. Ε. Ι και ΤΕ. Ι
Οικονομική ενίσχυση σε άπορη οικογένεια του χωριού με 2785 ευρώ
Διαμόρφωση περιβάλλοντας χώρου στην άνω Κοτσίλω.
Αρτοκλασία στο Εκκλησάκι της Παναγίτσας.
Φροντίδα του άλσους κοντά στο Προφήτη Ηλία
Προτάσεις διάφορες.
Να ονομασθεί η άνω «Κοτσίλω» «πηγή Μ. Αλεξάνδρου»
Να Ερευνηθεί και να γραφτεί η Ιστορία του Χωριού
Να εκδοθεί Εφημερίδα
Να γίνονται ανακοινώσεις για τα γεγονότα του χωριού
Να δημιουργηθεί Ιστοσελίδα www. Giannitsou.gr
Να δημιουργηθεί τράπεζα αίματος.
Βραβευθέντες νέοι φοιτητές
Ντουζγου Άννα του Δημητρίου.
Για νέες αρχαιρεσίες έλαβε μέρος το παρακάτω ψηφοδέλτιο
Για το Διοικητικό Συμβούλιο | Για την Εξελεγκτική Επιτροπή |
Καμάρας Γεώργιος | Ντούσγος Δημήτριος |
Ζωβοϊλης Κων/νος | Γαλάνη Ελένη |
Νίκας Χαράλαμπος | Λιτοσελίτη Ευαγγελία |
Καμάρα Παρασκευή | |
Μπέσσας Δημήτριος | |
Θεοχάρης Ευάγγελος | |
Ντούζγος Αθανάσιος | |
Τριανταφύλλη Ευαγγελία | |
Ζέρβας Θωμάς |
Πολιτιστικός Σύλλογος Γιαννιτσούς
Η σφραγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γιαννιτσούς Φθιώτιδας είναι στρόγγυλη και στο μέσον φέρει κουκουβάγια …… Κυκλικά δε αυτής το λογότυπο «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΥΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 1983
Αγροτικός Συνεταιρισμός Γιαννιτσούς
[1] Η διάνοιξη της, έγινε το 1935-1936, με προσωπική εργασία των κατοίκων της,
[2] Ο ιδιοκτήτης του χωραφιού-αγροκτήματος, άνοιγε γούρνες περιμετρικά του χωραφιού του με την σκεπαρνιά, σημάδια τα οποία προσδιόριζαν, ότι «απαγορεύεται η ελεύθερη βόσκηση του λιβαδιού». Συνήθως αυτό είχε σαν αποτέλεσμα άγονα και ξερικά τέτοια ,όπως Τσουλά τη βρύση, Κόκκινα, Καρλαμούτα και αλλού. ολόκληρες πλαγιές και άγονες απαγορεύονταν η βοσκή μέχρι τη γιορτή του Αγίου Κωνστσντίνου 21 Μαΐου.